Müzik dünyasının iki dev ismi Nükhet Duru ve Timur Selçuk, 31 yıl aradan sonra tekrar müziksverlerle buluşturdukları ‘Bizim Şarkılarımız’la Türkiye Turnesi’nin Eskişehir ayağında sahne aldılar. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in en önden büyük bir coşkuyla izlediği konserde Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi salonu hınca hınç doluydu. Nükhet Duru’nun, Eskişehir’deki gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için okuduğu ‘Ali’ isimli ağıt ise salonda bulunanlar tarafından gözyaşları içinde dinlendi.

1983 yılında ilk kez bir araya geldikten sonra yine ‘Bizim Şarkılarımız’ başlığı altında biraraya gelen Duru ve Selçuk, hazırladıkları muhteşem repertuarlarını şarkı aralarında sohbetleriyle süslediler. Timur Selçuk’un esprileri salonda bulunanları kahkahalara boğarken, Nükhet Duru’nun şıklığı ve fit duruşu da izleyiciden tam not aldı.

Kuyruklu Piyanoda Timur Selçuk, klavyede Osman İşmen, bas gitarda Eylem Pelit, davulda Ferruh Arıç, kanunda Günay Çelik ve vokalde Nükhet Duru’nun yer aldığı akustik dinleti yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli salonlarında müzik dinleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Ağıt linki:

Editör: TE Bilisim