“Onno Tunç Müzik Günleri” genç bestecileri; aranjman, oyun müziği, dünya müziği gibi formal eğitimin dışında kalan alanlarda, bu alanların önemli temsilcileriyle buluşturacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), müziğimizin unutulmaz bestecileri ve aranjörleri arasında yer alan Onno Tunç’un ölümünün 24. yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 3-6 Şubat tarihlerinde İTÜ Maçka Kampüsü’nde, Müzik İleri Araştırmaları Merkezi’nde (MIAM) gerçekleşecek olan "Onno Tunç Müzik Günleri" ile genç bestecilerin ustalarla buluşması hedefleniyor. İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) 20. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinliğe, aranjman, oyun müziği, dünya müziği gibi formal eğitimin dışında kalan alanların önemli temsilcileri katılım sağlayacak.

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYENLER İTÜ’DE

Etkinlik, Grammy Ödüllü usta sanatçı ve Onno Tunç’un kardeşi olan Arto Tunçboyacıyan’ın yanı sıra, World of Warcraft, Outlaws, Indiana Jones gibi bilgisayar oyunlarının bestecisi Clint Bajakian ve Ozan Bayraşa gibi ünlü sanatçıları bir araya getiriyor.

ATÖLYELER VE PANELLER DÜZENLENECEK

Dört gün sürecek olan etkinlik, atölye ve panellerden oluşacak. Atölyeler seçimle belirlenecek öğrenci ve müzisyenleri kabul ederken, paneller isteyen herkese açık olacak. Program, atölyeye katılan müzisyenlerin dünyanın ileri gelen müzisyenleriyle çalışabilmesini, aynı zamanda sektörü de genç ve parlak bestecilerle buluşturmayı hedefliyor.

Oyun Müzikleri Atölyesi'ne katılmak isteyen bestecilerin yazdıkları müziklerden iki örnek ve bir adet video ile senkronize müzik çalışması göndermesi isteniyor. Clint Bajakian tarafından verilecek atölye çalışmasında ise ayrıca katılımcının çalışmaya katılma amacını yazdığı kısa bir yazı da bekleniyor. Genç müzisyenlerin atölyelere katılabilmek için 10 Ocak tarihine kadar [email protected] e-posta adresine “Oyun Müzikleri Atölyesi Başvurusu” başlığı ile gönderilmesi gerekiyor.

ONNO TUNÇ KİMDİR?

1948 yılında İstanbul/Feriköy’de doğan müzisyen ve besteci Onno Tunçboyacıyan, Türk Popuna yüzlerce eser kazandırdı. Onno Tunç, Türkiye’nin Eurovision macerası boyunca da sık sık sürecin içinde yer aldı. Gülden Karaböcek, Nükhet Duru, Nilüfer, Zerrin Özer, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Levent Yüksel, Okay Temiz, Bülent Ortaçgil, Mustafa Sandal, MFÖ ve Sezen Aksu gibi onlarca müzisyenle önemli çalışmalara imza attı. “Haydi Gel Benimle Ol, Ünzile, Gir Kanıma” gibi şarkıların aranjörlüğünü ve besteciliğini üstlendi. Müzisyen, 1996 yılında özel uçağıyla Bursa’dan Yalova’ya giderken uçağının dağa çarpması sonucu, arkadaşı Hasan Kanık ile birlikte hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim