Oyuncular Sendikası'nın Genel Kurulu Yapıldı ve Yeni Yönetim Seçildi


Sahne, Perde, Ekran ve Mikrofon Oyuncuları Sendikası'nın (Oyuncular Sendikası) 3. Olağan Genel Kurulu 17 Eylül 2017 Pazar günü Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde yapıldı.

Delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurulda, görev süresi sona eren Meltem Cumbul başkanlığındaki yönetim kurulu, idari ve mali olarak aklandı. 2014 Eylül ayından bu yana görevde olan yönetim kurulunun faaliyetlerini Başkan Meltem Cumbul, Genel Sekreter Tilbe Saran, yönetim kurulu üyesi Sercan Gidişoğlu ve hukuk danışmanı Sera Kadıgil delegelere aktardı. Daha sonra yönetim kurulu adına mali raporu Genel Mali Sekreter Yiğit Özşener sundu.

Tüzük değişiklikleri ve önerilerin tartışılıp karara bağlandığı birinci bölümün ardından, öğleden sonra ilçe seçim kurulu gözetiminde Sendikanın zorunlu organlarına asil ve yedek üyeler seçildi.

Seçim sonuçlarına göre önümüzdeki üç yıl boyunca Sendika'nın Yönetim Kurulunu oluşturacak isimler şu şekilde belirlendi: Demet Akbağ, Sercan Gidişoğlu, Sermet Yeşil, Evrim Alasya, Taner Rumeli, Tuba Erdem, Serdar Orçin, Eda Çatalçam ve Tuğrul Tülek.

Disiplin Kurulu Üyeleri: Şevket Çoruh, Yasemin Şişli, Ragıp Yavuz
Denetleme Kurulu Üyeleri : Ali Rıza Kubilay, Alper Atak , İbrahim Ozan Gözel

Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantıda yeni dönem için Başkan, Genel Sekreter ve Genel Mali Sekreter görevlerini yürütecek üyeleri kendi içerisinden seçecek ve yönetim kurulu üyelerinin sorumluluk alanlarını belirleyecek.

Editör: TE Bilisim