Texas Houston’da 4-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen İpekyolu Festivali (Silkroad Fest) yoğun bir katılımla sona erdi. Dört gün boyunca Türkiye’nin yanı sıra ipekyolu üzerinde bulunan bağımsız Türk Cumhuriyetleri Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve  Kırgısiztan’ın geleneksel el sanatlarını, yöresel halk danslarını, müziklerini ve daha birçok detayı öğrenebilme imkanı bulan ziyaretçiler, festivalin son gecesinde de Rafet El Roman’ın konseriyle coştular.

Rafet El Roman’ın keşfi olan genç şarkıcı Yusuf Güney’in de sanatçıyla birlikte düet yaptığı konserde, izleyiciler harika bir müzik ziyafetine ortak oldular. Konser öncesi hayranlarının fotoğraf çektirme isteğini kırmayarak bol bol objektif karşısına geçen Rafet El Roman, Afrikalı hayranının Türkçe konuşarak yanına gelmesiyle şok oldu.


Yurtdışındaki Türk Okulunda öğrendiği Türkçeyle herkesi şaşırtan Emi, Rafet El Roman’ın bir şarkısını da birlikte söyleyince, kameraların ilgi odağı oldu.


Konserden hemen önce Amerika Avrasya Turkuvaz Konseyi (AATK) Başkanı Kemal Öksüz festivale katılan ve sahne alan bütün sanatçılara birer sertifika verdi. Sahne alan sanatçıların koordinasyonunu üstlenen TÜRKSOY Genel Sekreteri ve Kazakistan Eski Kültür Bakanı Dusen Kuseyinov da bir konuşma yaparak festivalle ilgili memnuniyetini dile getirdi.

Houston şehrinin Stafford Belediyesi sınırları içerisinde 60 dönüm arazi üzerinde kurulan alanda Türk dünyasının kültürel zenginliklerini 10 binlerce Amerikalı’ya tanıtma imkanı sunan festival, birbuçuk yıl sonra yeniden yapılacak. Texas Eyaleti’nde yapılacak olan festivalin hangi şehirde uygulanacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek.
Editör: TE Bilisim