Vanlılar kurtuluşu kutladılar…

Her yıl yapılan kurtuluş kutlamaları öncesinde düzenlenen ve bu yıl da 11.kez organize edilen “Geleneksel Van Kurtuluş Özel Balosu” seçim atmosferinden yeni çıkan kentte büyük ilgi gördü.

Van Urartu Otel’de düzenlenen geceye Van’lı sanatçılar renk katarken, çok sayıda Vanlı baloya büyük ilgi gösterdi. 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Oto’nun başkanı olduğu “Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği”nin düzenlediği gecede sahneye önce Geleneksel Van Oturma Geceleri Topluluğu çıktı ve Van türkülerini seslendirerek gecenin açılışını yaptı. Ardından Semra Odabaşı'ndan 'Van Şiirleri', TRT İstanbul Radyosu TSM Ses Sanatçısı Mehmet Özkaya, TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Mehmet Aldaşoğlu, TRT Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Samime Sanay şarkıları ile dinleyenlere müzik ziyafeti çektiler. Davul Zurna Eşliğinde Halk Oyunları Ustaları İle Van Halk Oyunları gecenin finalini yaptılar.

Samime Sanay Van'da müzik ziyafeti çekti.
Ayrıca geceye katılanlara Van ve yöresine ait yemeklerden; Ayran Aşı , Van Balığı, Mercimekli Bulgur Pilavı, Tuzlu Van Balığı, Turşu, Kürt Köftesi , Keledoş , Helise, Çiğ Köfte , Van Peyniri , Van Cacığı, İşbabyan, Gak , Kavurga, Kaysefe ve Semaver Çayı ikram edildi…

Vanlılar Rus işgalinden kurtuluşun 98. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Samime Sanay

Samime Sanay 'Beni Hatırla' , 'Bir İlkbahar Sabahı' gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

Editör: TE Bilisim