VODAFONE FREEZONE 15. LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI BÜYÜK ÖDÜLÜ BEYOĞLU ÖZEL SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ’NİN OLDU

Büyük finalde yarışmacı liseleri, Deep Purple’ın efsane bateristi Ian Paice’in de aralarında bulunduğu dev jüri değerlendirdi.
 
Finalde İcra Kategorisi’nde birinci olan Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi, Vodafone  FreeZone tarafından kurulacak tam donanımlı müzik stüdyosu ödülünü kazanırken; “Kız Solist” kategorisinde Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Asude Cemre İnci ve Şebnem Keskin ve “Erkek Solist” kategorisindeBeyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi’nden Mark Raymund uluslararası yarışma ve festivallerde Türkiye’yi temsil etme şansı elde etti.
 
Yarışmada Yılın Müzisyen İş Adamı Ödülü ise Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’in oldu.
Vodafone Freezone 15. Liselerarası Müzik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu 

Vodafone’un 25 yaş ve altındaki müşterilerine özel ayrıcalıklar sunduğu gençlik markası Vodafone FreeZone ana sponsorluğunda hayata geçirilen 15. Liselerarası Müzik Yarışmasının finali büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.
 
14 Nisan tarihinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen finalde, 25 liseden yaklaşık 150 genç dört saat boyunca sahnede en iyi performanslarını sergileyerek, izleyenlere müzik dolu saatler yaşattılar.
 
Can Bonomo şarkılarıyla liselileri coşturdu

Vodafone FreeZone 15. Liselerarası Müzik Yarışması finali, Bostancı Gösteri Merkezi’ne gelemeyenler için Vodafone FreeZone’un Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı.
 
Ödül kazanan liseler 

Toplam 13 kategoride ödüllerin verildiği yarışmada “İcra” kategorisinde birinci olan ve Vodafone FreeZone tarafından kurulacak tam donanımlı müzik stüdyosu ödülünü kazanan okul, Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi  oldu. “Kız Solist” kategorisinin birincisi Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ve “Erkek Solist” kategorilerisinin birincisi Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi uluslararası yarışma ve festivallerde Türkiye’yi temsil ederek yurtdışına açılma fırsatı yakaladılar.Yarışmada üstün başarı gösteren Özel Darüşşafaka Lisesi, Tınaztepe Lisesi, Buca DMO Çok Programlı Lisesi eğitim sponsoru Okan Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazandı.
 
Vodafone FreeZone 15. Liselerarası Müzik Yarışması’nda geçtiğimiz iki yıldan bu yana verilenYılın Müzisyen İş Adamı Ödülü’nü ise Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil aldı.
 
3 ilde 1641 genç sahne aldı!
 
10 - 11 Mart tarihlerinde 59 liseden 348 müzisyenin katılımıyla gerçekleşen İzmir elemeleriyle başlayanVodafone FreeZone  15. Liselerarası Müzik Yarışması, 17 Mart tarihindeki Ankara elemelerinde 56 liseden 367 müzisyeni, 23 - 25 Mart tarihleri arasında Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilenİstanbul elemelerinde ise 159 liseden 926 müzisyeni ağırladı. Toplamda 1641 liseli genci müzik sahnesinde buluşturan yarışmanın eleme sürecinde, 26 bin liseli genç iyi müzik dinlemek ve eğlenmek için bir araya geldi.
 
Efsanevi Baterist Ian Paice Juride
 
Yarışmada liselilerin performansları, aralarında yarışmanın organizatörü Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun da bulunduğu, her biri müzik dünyasının en köklü ve önemli isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Vodafone FreeZone 15. Liselerarası Müzik Yarışması jürisinin bu yılkı sürprizi ise müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gruplarından Deep Purple’ın efsane bateristi Ian PaiceolduDiğer jüri üyeleriMeltem Taşkıran, Melis Sökmen, İskender Paydaş, Turhan Yükseler, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Ali Güçlü Şimşek, Deniz Tuzcuoğlu, İzzet Öz, Hakan Özoğuz, Figen Çakmak, Tarkan Gözübüyük, Pınar Yılmazer, Hazan Aköz, Çiğdem Yakar, Tibet Ağırtan, Fikret Ercan ve Mehmet Tez gibi müzik ve basın dünyasının önemli isimlerinden oluştu.
 
Türk rock müziğinin sevilen sesi Şebnem Ferah büyük finalde gençleri coşturdu
 
Yarışmanın sonunda gençler, final heyecanını iki müthiş konser ile attılar. Türk rock müziğinin en güçlü sesi Şebnem Ferah ile son dönemin en popüler isimlerinden, Eurovision yolcusu Can Bonomo büyük finalde en sevilen şarkılarını gençler için seslendirdi.
 
Eurovision temsilcimiz Can Bonomo

Gökhan Öğüt: “Müziğin gençler için ne kadar önemli olduğunu gördük”
 
Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Vodafone FreeZone 15. Liselerarası Müzik Yarışması’nda, 10 Mart tarihinde gerçekleşen İzmir ön elemesinden bu yana, giderek artan bir heyecan ve coşkuya tanıklık ettiklerini ifade ederken, şunları söyledi:
 
“Bugün burada bir kez daha müziğin gençler için ne kadar önemli olduğunu ve aslında fırsat sağlandığı takdirde, yetenekli gençlerimizin ortaya ne kadar başarılı işler koyabileceğini görmüş olduk. Buradaki coşku ve heyecan, bu organizasyonu hayata geçirme hedeflerimizi göz önünde bulundurunca, bizim için elde edilebilecek en değerli geri dönüş. Bu yola çıkarken müzikle amatörce ilgilenen gençlerimize bir fırsat tanımak, yaratıcılıklarını ortaya koymalarına imkan sağlayan bir platform sunmak istemiştik ve bunu başardık. Burada soluduğumuz hava, ilerleyen yıllarda gençlerimize çok daha geniş olanaklar sağlamak için bizi motive ediyor. Bugün sahne alan tüm arkadaşlarımız, büyük emekler ve özverili çalışmalarla buraya geldiler; hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Dilerim, önümüzdeki yıl çok daha büyük bir katılım ileVodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nın 16.’sında bir araya gelebiliriz.”

Haber: Olcay Ünal Sert
Editör: TE Bilisim