Hiçbir kategoriye girmeyen eşsiz sesi ve benzersiz yorumuyla tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan efsanevi sanatçı Selda Bağcan’ın; 1971’den bu yana seslendirdiği 40 “hit” şarkısından oluşan “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı” albümü raflardaki yerini aldı! Bağcan’ın özenle seçtiği 40 şarkısının, orijinal kayıtlarıyla yer aldığı albüm, müzik marketlerde ve dijital platformlarda satışa çıktı.

Dünya basınında hakkında övgü dolu sayısız yazı yazılan, müziği ve siyasi duruşu ile farklı kategorilerde incelenen Selda Bağcan’ın; 1971’de başlayan sanat hayatında seslendirdiği, tamamı “hit” olmuş 40 şarkısı “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı” albümünde bir araya geldi. “40 Yılın 40 Şarkısı” serisinin ilki olan albümde ayrıca, sanatçının biyografisi ile 40 yıllık müzik ve siyasal yaşamının kronolojik olarak anlatıldığı bir bölüm de bulunuyor. “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı” albümü, gelecek aylarda sınırlı sayıda LP (Long Play) olarak da müzikseverlerle buluşacak.
 
Muhteşem sesi ve farklı yorumu ile dünyadaki pek çok müzik araştırmacısında şaşkınlık ve merak uyandıran Selda Bağcan; tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir sanatçı. ABD’de The Times gazetesinde yayınlanan “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesindeki 81 ismin arasına “Efsane Anadolu Şarkıcısı” olarak adını yazdıran Bağcan; İngiltere’de ise ünlü Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listesinde yer alıyor. Elijah Wood, Antony Hegarty, Florence Welch gibi birçok dünya starının hayran olduğu efsanevi sanatçının albümleri ise, özellikle DJ’ler ve araştırmacı müzisyenlerin büyük ilgisini çekiyor. Sesiyle, hayatı, acıyı ve isyanı bambaşka bir yorumun ışığında sunan Selda Bağcan; hem yeni albümler yapmaya, hem de dünyanın farklı yerlerinde konserler vermeye devam ediyor.
 
Türkiye’nin önemli ses sanatçısı ve yorumcusu Bağcan’ın 40 yıllık müzik serüvenini anlatan çok özel seçki albümü “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı”; 13 Temmuz’dan itibaren Majör Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital müzik platformlarında!
Editör: TE Bilisim