OLCAY ÜNAL SERT

Protest Müziğin Divası Selda Bağcan, İstanbul  da Bostancı Gösteri Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.
Esasında Selda Bağcan’ı Protest Müzik ile sınırlandırmamak gerekir. Folk müzik, Funky, Progresif rock ve türkülerimiz ile Anadolu halkını acılı sesi o. Ve kesinlikle geniş yelpazede bir müzik yapıyor. 
Bostancı Gösteri Merkezi’nde ilk kez sahne alan Selda Bağcan, Bostancı da konser vereceği için ilk başlarda twitter’dan “Sende mi sermayenin sanatçısı oldun” denilerek eleştirilmiş. Bu duruma sanatçı sahneden yaptığı kısa açıklamanın ardından “Vurulduk ey halkım unutma bizi” adlı kendi bestesini seslendirerek yanıt verdi.
Selda Bağcan’ın konserinin ilk yarısında ünlü İsrailli rock grubu Boom Pam eşlik etti.  İkinci yarıda kendi orkestrası ile sahneye çıkan sanatçıyı izleyenler arasında  Halil Ergün, Seyyal Taner, Hakan Eren, Olcay Ünal Sert ve Ferhat Güneyli hazır bulundu.
Sahneden, genç yetenek Ferhat Güneyli’nin “İşte Gidiyorum” adlı şarkısına eşlik ettiğini ve klibinde rol aldığını söyleyen Selda Bağcan, “Kimseye yapmadığımı sana yaptım. Çok saygılı ve başarılı bir yorumcu” dedi.

Selda Bağcan ünlü oyuncu Halil Ergün için "O da beni hiç bırakmadı. 40 yıllık arkadaşım" diyerek sahneden övgüler yağdırdı

“Yaz Gazeteci  Yaz“ adlı türkü ile konserine başlayan Selda Bağcan, “Hoş geldiniz. Bu gece ben çok heyecanlıyım. Bütün tanıdıklarım, arkadaşlarım burada, imtihan gibi.” dedi.
Ardından “Özgürlük ve Demokrasi’yi Çizmek” adlı şarkıya geçen sanatçı, yurt dışında festivallerde bu şarkıya çok büyük ilgi olduğunu söyledi.
Zaman zaman sahneden esrpili konuşmalar yapan Selda Bağcan, programının sonunda orkestrasına tek tek teşekkür ederken, kanuncusunun vertigo rahatsızlığından dolayı eksik olduğunu belirterek “Ama o Sibel Can’a çalıyor” dedi. Sahnede yıllar sonra rahat konuşmayı öğrendiğini belirten Selda Bağcan “sanırım olgunlukla alakalı” diye konuştu.
“Tatlı Dillim” , “Çemberimde Gül Oya” , “Adalatin bu mu Dünya” , “Aldırma Gönül” , “Yalan Dünya” , “Yaylalar” , “İnce İnce Bir Kar Yağar Fakirlerin Üstüne” , “Mehmet Emmi” , “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır” gibi türküleri seslendiren sanatçı, “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” , “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” , “Uğurlar Olsun” ve “Yuh Yuh” gibi unutulmaz şarkıları ile büyük alkış aldı.

"Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" adlı eseri Selda Bağcan Atatürk'ün fotoğrafı eşliğinde istek üzerine iki kez seslendirdi.

Şehitlere ithaf ettiği “Oğul” adlı türkü ile ile herkesi hüzünlendiren Selda Bağcan “Beni Beni Unutma” adlı eser ile yine duygu dolu anlar yaşattı.

Selda Bağcan konserinde suikast sonucu öldürülen Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Hırant Dink gibi usta gazetecileri andı.

Selda Bağcan istek üzerine konserinde “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” , “Uğurlar Olsun ve “Yaylalar”ı 2’şer kez seslendirirken, 3 kez de “Yuh Yuh”u okudu.  Yaylalar ve Sivas Ellerinde Sazım Çalınır türkülerinde sevenleri sahne önünde halay çekti…  Konserini alkış yağmuru altında tamamlayan sanatçı program bitiminde kendisini bekleyen hayranları ile fotoğraf çektirip plak ve cd’lerini imzaladı. 3 saat sahnede kalan sanatçı, İstanbul’da ki konserinin ardından 15 Ekim’de Ankara da ODTÜ’de ve 16 Ekim’de İzmir’de konser vermek üzere yola çıktı. 

Efsane sanatçı Selda Bağcan'ın İstanbul  konserini sanatçının belgesel programı için bir Amerikan kanalı baştan sona görüntüledi.
Editör: TE Bilisim