“Doğaçlama Espri Yapma Konusunda Türkiye’de İlkim”

Urfa’da doğan Mahmut Tuncer nasıl bir çocukluk geçirdiğini şu sözlerle anlattı: “Ben Urfa’da, bir gecekondu mahallesinde doğdum. Benim babam, her zaman şerefle söylüyorum, sırt hamallığı yapardı. Çocukken karnımız doysun diye lahmacunu ekmeğe sarıp yerdik. Abimin eskittiği pantolonu ben giyerdim, benim eskittiğimi kardeşim giyerdi. Yazın buz satardık, serçecilik yapardık” dedi.

Ünlü türkücü, futbolculuktan sanat hayatına geçişini “Urfa’da eski bir atasözü vardır: Urfa’nın eşeği bile makamla anırır. Ben çok iyi de futbol oynardım. Bir gün dediler ki İbrahim Tatlıses gelecek ama gelmedi. Teknik direktör de dedi ki ‘o zaman Mahmut sahneye çıksın. Saz çalan arkadaşlardan biri beni övmüş menajere. Ankara’daki menajer beni dinlemeye Urfa’ya geldi. Bana dedi ki ‘Seni Ankara’ya götüreceğim. 15 bin lira çek yazdı verdi. Babam parayı görünce bana, ‘git ama erken gel’ dedi. Ben de gidiş o gidiş” sözleriyle anlattı. Tuncer, hiçbir enstrüman çalmayı bilmediğini ancak beste yapma yeteneğinin Allah vergisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Ben evde ne isem dışarıda da oyum diyen sanatçı “Tek Değiştiğim yer sahneye çıktığım zaman. Oraya çıkmak için elbise değiştiriyorum, sanatçı kimliğine bürünüyorum. Sonra çıkınca normal bir vatandaş oluyorum. Yani ayakkabı boyacısı ile benim aramda bir fark kalmıyor”

Işıl Tuncer ile bir düğünde tanışıp evlenen Mahmut Tuncer “İyi ki gençken evlenmişiz. Çocuklarla beraber büyüdük. Bizimkisi aşk evliliği. İlk günkü gibi aşkımız devam ediyor. Arada bir kavga ediyoruz ama… Ne eşim beni kıskanır ne de ben onu. Güven her şeyin üstesinden gelir. “

Yaptığı esprilerle izleyiciyi çok eğlendiren Tuncer; “Doğaçlama espri konusunda Türkiye’de bir ilkim. Cem Yılmaz’ı katlayamam, sonuçta onun mesleği. Ama yaptığım esprilerin malzemesi de hep ayağıma geliyor” dedi.

Evinde isot yetiştiren Mahmut Tuncer, bir uçak yolculuğunda İbrahim Tatlıses’e nasıl isot sattığını ”Almanya’ya turneye gittik, turnede 7-8 tane koparıp, ceketin sağ cebine koymuştum. Tam öğle zamanı uçuyorduk, bir yemek geldi baharatlı. Dedim ki ‘İbrahim Abi, bu yemeğin yanına isot olsa ben 100 mark çıkarır, veririm’, İbrahim Abi dedi ki ‘Olsa ben 200 mark veririm.’ O zaman ben cebimden biberi çıkarttım. Havadan, sudan para kazanmaya ilk olarak havada başladım” şeklinde anlattı.

Son dönemde İngilizce klibiyle bir hayli gündemde olan ünlü türkücü; Nazlı Ilıcak’la İngilizce konuşmayı da ihmal etmedi.



Mahmut Tuncer her zaman kendisi ile özdeşleşen halay çekmeyle ilgili “Sanal alemde bizi halay başı ilan ettiler. Antalya Anadolu Birliği ile konuştuk. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için, 80 bin kişinin aynı anda halay çekeceği bir organizasyon için hazırlık yapıyoruz” dedi.

Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi, Pazar günü saat 12:30’da Kanal D’de!
Editör: TE Bilisim