7 Bölgeden 7 eser ‘Mevsimsiz Türküler’de…

Şanlıurfa'lı kardeşler Ekrem ve Mehmet Arpak ‘Mevsimsiz Türküler’ adlı ilk albümünü Onka Müzik’ten çıkardı. Fetih 1453 filminin yönetmeni ve yapımcısı Faruk Aksoy’un desteklediği projede, Türkiye’nin her bölgesinden bir şarkı olmak üzere 7 eser yer alıyor.

İlk kez Kürt asıllı bir sanatçı Karadeniz yöersinden ‘Sisli Dağın Dumanı’ adlı eseri yorumlarken, ‘Hore’ adlı şarkı da ise tertemiz bir evlat sevgisi anlatılıyor. Hore’ klibinde annesini de oynatan Arpak Kardeşler, ‘Hore, Hera’dan gelen bir Amazon kadını’ diye eklemeyi de ilave ediyor.


Albümde ayrıca Taksim direnişine atıfta bulunan ‘Ha Baba De Baba’ adlı bir de şarkı yer alıyor. İlk kliplerini ‘Hore’ adlı şarkıya Suriye sınırına yakın Ceylanpınar’da çeken Arpak kardeşler, ‘Mevsimsiz Türküler’ albümünün ilk konserini de yine Ceylanpınar da verdiler.


En son Müslüm Baba konser vermiş

Silah sesleri arasında albümlerini tanıtıp konser veren Ekrem ve Mehmet Arpak kardeşler, “Suriye sınırının sıfır noktasında Ceylanpınar da konser vermekten son derece gururluyuz. Duyduk ki bizden 35 sene önce burada en son Müslüm Gürses konser vermiş, ondan sonra konser verende olmamış. Burada halkımızla bütünleştiğimiz için mutluyuz, konserimizi izlemeye Suriyeliler de geldiler” dediler.

Birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe türküler seslendiren Arpak kardeşler, konser esnasında sınırın hemen diğer tarafından gelen silah seslerine, pikapların üzerine monte edilmiş doçka geçişlerine aldırmadan konserlerini tamamladı. Önümüzdeki dönemde kendi memleketlerinde bir sinema filmi projesini de Ceylanpınar’da hayata geçirmek istediklerini söyleyen Arpak kardeşler, sahnede bir ara sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

 

Ceylanpınar geçen yıl Kasım ayında Suriye sınırına sıfır noktasında buluna Ra’sulayn’da başlayan şiddetli çatışmalar nedeniyle uzun bir süre gündemde kalmıştı. Suriye’de yaşanan çatışmalardan çok ciddi bir şekilde etkilenen ve yaklaşık 15 Ceylanpınar’lının Suriye’den gelen mermilerle yaralandığı, yine yaklaşık 16 roket mermisinin ilçeye isabet ettiği bilinmekte.

 

KLİBİ BOMBALARIN PATLADIĞI SINIRDA ÇEKTİ

Suriye sınırına 100 metre mesafede klip verip konser veren Ekrem Arpak yaptığı açıklamada; “25 yıllık düşümü gerçekleştirdim.Zamanında Küçük Ekrem’ diye bilinen bir solisttim ben, hayat şartları zorladı tabi, baba yok, iş yok güç yok ayakta kalmak için başka işlerde yaptım ama idealim olan albümümü çıkarıp şimdi konserler veriyorum. Benim şarkılarım, Karadenizi de anlatıyor, Güneydoğu da, her kesimi anlatıyor. Benim şarkılarım ezilen, birbirine kırdırılan her insanın yaşadıklarını da anlatıyor. Ben Karadenizlinin de Güneydoğulunun da sanatçısıyım. ‘Ha Baba De Babam’ şarkısı insanları oynatırken düşündürüyor, bütün Türkiye’nin 7 bölgesinden melodiler bulabilirsiniz.” dedi.


ANNESİNE İTHAF ETTİĞİ KLİPTE 80 YAŞINDAKİ ANNESİNİ OYNATTI

‘Horê’ adlı şarkıyı annesine ithaf ettiğini söyleyen Ekrem Arpak, “Annem 35 yaşında dul kalmış,ona rağmen kimseye boyun eğmeden çapayla ırgat olarak çalışıp çocuklarını okutmuş. Annem çok acı çekti. Ve ben 80 yaşında annemi klibimde oynattım. Ve ben o klibi bombaların patladığı sınırda çektim. Suriye’den çiçek koparıp klipteki oyuncunun başına taktı kardeşim. Ben ölmekten de korkmuyorum, sevmekten de, bütün insanları seviyoruz biz” dedi.

Editör: TE Bilisim