Oyunda 4 farklı karakteri canlandıran yakışıklı oyuncu Shyqyri Caushaj (Şüküri Çavuşay)  başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Oyunda piyano çalıp, koreografilerde dansçı olarak da görünen Çavuşay, birbirinden farklı Shiti, Boul, İna ve Huk karakterlerini canlandırıyor.

 
Shyqyri Caushaj (Şüküri Çavuşay)  : Herşeye rağmen özgürlüğünüzü yitirmeyin!

Shyqyri Caushaj (Şüküri Çavuşay) yaptığı açıklamada;  “4 farklı karakteri oynuyorum ama dördü de haksız yere kurban oluyor.  Şunu söyleyebilirim ki; eğer bu hükümette gerçek düşünceni paylaşırsan, veya düşünce özgürlüğünün arkasında durursan ve bu düşünce hükümetin düşüncesi ile aynı değilse sonun yakın olabilir.  Herşeye rağmen özgürlüğünüzü yitirmeyin, kendinizi feda etmeniz gerekirse bile.. En azından çocuklarınız daha güzel bir dünyada yaşayacak” diyor.
 
4 farklı karakter
İlk olarak Shiti adlı karakteri canlandıran Çavuşay, ekonomik kriz sonrası depresyona yakalanan bir tüccarı oynuyor. Sıkıntılı duruma düşünce en yakın arkadaşlarından bile yardım istemeyen Shiti, arkadaşlarının bu durumdan faydalanmak istemesi karşısında büyük şaşkınlık yaşıyor.
 
Boul karakteriyle milletvekilinin kasiyeri gibi algılanan çok farklı bir role bürünürken, onu dışladıklarında hemen Arturo Ui’ye bütün açıklarını anlatan bir ispiyoncuyu oynasa da sonunda kötü olmaktan kurtulamıyor.
 
Diğer bir rol ise sebze tüccarı Huk karakteri. Arturo Ui’nin şartlarını kabul etmeyince o da kendisinde bir engel olarak görülünce öldürülüyor.
 
İna; ernesto romanın sağ kolu, kendisini onun için feda eder.
 
Künye:
Yazar ; Bertold Brecht
Yönetmen ; Armand Bora
Koreograf : Arian Sukniqi
Kostüm & sahne tasarımcısı : Laedia Hajdari
Marzial  art instructor ; Enver Cakiqi
musical and vocal instructor ; Oleg Arapi
 
Oyuncular:
Alfred Trebicka, Rozi Kostani, Suela Konjari, Violeta Banushi, Kastriot Ramollari, Armela Demaj, Laura Nezha, Shyqyri Caushaj ( Şüküri Çavuşay) , Çlirim Denaj, Bruna Borova, Aleksander Nikolli, Erin Kujofsa
Editör: TE Bilisim