Albatros Rexhaj’ın yazdığı, yönetmenliğini Rozi Kostani’nin üstlendiği, başrolleri; Alfred Trebicka, Shyqyri Caushaj ( Şüküri Çavuşay), Laura Nezha ve Rudi Koçibelli’nin paylaştığı absürd komedi oyun ilginç konusuyla dikkat çekiyor.


Metropol Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyun varoluş meselesini sorguluyor. Ben kimim? Neyim? Nerden geliyorum? Bana ne oldu? Ne olacak? Nereye gidiyoruz? gibi sorulara yanıt arayan oyunda çeşitli enstrümanlar da kullanılıyor.

Yakışıklı oyuncu Şüküri Çavuşay canlandırdığı rolle ilgili olarak; “Uyuşturucu bağımlısı olan bir gencin bu bağımlılığından kurtulma çabasını anlatıyorum. Fakat hiçbir sorumluluk taşımayan ve hatasını kabul etmeyip başkalarını suçlayan bir karakter olduğu için bir türlü çıkışı bulamıyor” diyor.
Oyunda akordion da çalan Şüküri Çavuşay, “Yönetmenin konseptine göre bu karaktere kendisini bulma şansı veriliyor. Bir akordion buluyor, müzik çalıyor ama müziği sonuna kadar götüremiyor… Bu şansı değerlendiremeyince de artık kimseye güvenemiyor ve herşeyi reddediyor. Sonunda huzuru uyuşturucuda buluyor ve bir çıkmazda boğulup yok oluyor” diyor.


Şüküri Çavuşay oyunda Akordion da çalıyor...
Gençlerin bu şekilde davranmaması gerektiğini söyleyen Şüküri Çavuşay, “Seyircilerden ve eleştirmenlerden aldığım tepkiler, ‘keşke çıkışı bulsaydı, oyundaki en gencecik insandı, hayatı , yaşamı en çok o sevmeliydi.. Keşke ona verilen şansları doğru değerlendirseydi’ gibi tepkiler aldım. Bu eleştiriler, bana doğru yolda olduğumu hatırlattı. Ben de sanat yaşamımda çalışmaya başladığım günden beri adım adım büyümeye çaba gösterip yoluma devam ediyorum..” dedi.

“Arturo ui’nin önlenebilir tırmanışı” adlı yeni bir oyunun provalarına başladıklarını da söyleyen Çavuşay, “Çok ilginç bir reji ile bugünün siyasal durumlarına değineceğiz." diyor.

Oyun hafta sonları Tiran’da Metropol Tiyatrosu’nda sahnelenmekte.

 
Künye:
Oyunun adı : "Ne kerkim te daljes” ( çıkışı ararken)
Yazar :  Albatros Rexhaj
Yönetmen : Rozi Kostani
Reji asistanı : Albana koçaj

Oyuncular :  Alfred Trebicka, Shyqyri Caushaj ( Şüküri Çavuşay), Laura Nezha, Rudi Koçibelli

Kostüm ve dekor tasarımcısı : Laedia Hajdari

Koreograf : Arian Sukniqi

Metropol tiyatrosu 

Genel sanat yönetmeni : Suela Konjari
Editör: TE Bilisim