OLCAY ÜNAL SERT

 ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri’  kapsamında Süperstar Ajda Pekkan, dün akşam  Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.

“Bambaşka Biri”, “Ya Sonra” , ‘Kimler Geldi Kimler Geçti’ , ‘Yakar Geçerim’ gibi unutulmaz şarkılarıyla nostalji dolu bir gece yaşatan sanatçı, aralıksız 2 saatlik performansıyla büyük beğeni topladı. Dün gece son yıllarda izlediğim en mükemmel Ajda Pekkan konserlerinden birine şahitlik ettim.
 
SAHNEDE 25 KİŞİLİK EKİP EŞLİK ETTİ
Türk pop müziğinin her döneme damga vuran Süperstar’ı Ajda Pekkan Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde muhteşem bir konser verdi.  Sahneye siyah peleriniyle çıkan Pekkan’a 12 kişilik orkestra grubu, 10 kişilk dans grubu ve 3 vokal eşlik etti.  Konserine bu yaza damgasını vuran “Yakarım Canını” adlı şarkı ile başlayan sanatçı, siyah pelerinini attıktan sonra konserine kırmızı transparan kostümü üzerine giydiği siyah deri mayo ve eldivenlerle devam etti.

ÖĞRETMENLER VE FİKRET ŞENES’İ UNUTMADI
Konserinin hemen başında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan  Ajda Pekkan, müzikal kariyerinde büyük katkısı olan; bu sene yitirdiğimiz Türkçe söz yazarı Fikret Şenes’i  sahneden andı. “Sahnede panik atağım var göremiyorum. Ön sıraları bile iki, üç şarkıdan sonra görüyorum” diyerek heyecanını vurgulayan Pekkan, peşi sıra “Ya Sonra” , “Kimler Geldi Kimler Geçti” , “Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var” , “Ağlıyorsun Derdin mi Var” , “Düşünme Hiç Neden Diye” , “Yakar Geçerim” , “Uykusuz Her Gece” , “Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile” , “Burada Seninleyim” , “Sende bütün bir kenara  yaz bütün sözlerimi” adlı sevilen şarkılarını seslendirdi.

"SİZDE ESKİ AJDA PEKKAN ŞARKILARINI SEVENLERDENSİNİZ"
“Ya Sonra” adlı şarkıyı okuduktan sonra, “Sizde eski Ajda Pekkan şarkılarını sevenlerdensiniz, eyvah... Birden bire tabi ‘Kuş havalandı’ moduna geçince şaşırıyorsunuzdur.” diyerek  izleyicileri güldürdü.   Pekkan’ı izleyenler arasında Berrin – Olgun Zorlu, Semiramis Pekkan, Erkan Özerman, Sedar Eren, Demet Sabancı,  Turgut – Claudia Yılmaz, Nebahat Çehre ve  Berrin Saran gibi ünlü isimler izledi.

FİNAL YAPTIKTAN SONRA 6 ŞARKI DAHA SESLENDİRDİ… “DAHA KONSER ŞİMDİ BAŞLIYOR”
Konserinde Tarkan ve Enrico Macias’tan Fransızca şarkılar da söyleyen  Ajda Pekkan, kostümüyle 80’li yıllara damgasını vuran efsane şarkıcı Michael Jackson’ı da andırmadı değil. Kırmızı transpran kıyafeti üzerine giydiği siyah deri mayo ve eldivenler sanatçıya farklı bir hava kattı. 1,5 saatlik konserini “Bambaşka Biri” adlı klasik şarkı ile tamamlayan Ajda Pekkan, alkış yağmuru dinmeyince yeniden sahneye çıkarak “daha konser şimdi başlıyor” diyerek peş peşe 6 tane şarkı söyledi. Yarım saat daha hareketli danslar eşliğinde “Hoşgör Sen Affet Gitsin Aldırma” , “Sana Neler Edeceğim”  gibi klasiklerini  seslendiren sanatçı coştukça coştu….

Seyircinin sevgi seli karşısında oldukça duygulanan Süperstar sahneden kendisiyle selfie çektirmek isteyen hayranlarıyla poz verdi. Sanatçı zaman zaman sahneden "Beni çok mu seviyorsunuz?" diyerek sevenlerine sordu.

TÜRKİYE’NİN EN BATI’YA AÇIK YÜZÜ
Türkiye’nin Batı’ya en açık yüzü olan Süperstar, Zorlu PSM’de tam anlamıyla müzik ziyafeti çekti. 72 yaşında olmasına rağmen hareketli şarkılarda gösterdiği muhteşem sahne performansıyla taktiri hak etti. Yıllardır  sahne duruşu ve özenli davranışlarıyla her dönem marka olmayı başaran Süperstar’ı başarılı performansından dolayı kutluyorum. Kısa  süre önce Türk Patent Enstitüsü tarafında verilen “Tüm zamanların Değişmeyen Markası” ödülünü boşuna almamış  Ajda Pekkan…
 
Süperstar Ajda Pekkan www.magazinsortie.com Genel Yayın Yönetmeni Olcay Ünal Sert ile görülüyor.

Süperstar Ajda Pekkan siyah pelerini çıkarınca bir anda kırmızı transparan kostümü ve siyah deri mayosu ve eldivenleriyle sahnede izleyiciyi şaşırtmayı başardı.


Süperstar Ajda Pekkan, "Vestel Gururla Yerli Konserleri" kapsamında hayranlarıyla buluştu.


Pekkan, hayranlarına hitaben yaptığı konuşmada, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde ilk kez sahne aldığını ve çok keyifli bir mekan olduğunu dile getirerek, "Çok güzel vakit geçirmeyi diliyor ve umuyorum. Lütfen enerjinizi esirgemeyin olur mu? Bu akşam hep beraber eğlenelim" dedi.

Öğretmenler Günü'nü de kutlayan sanatçı, tüm öğretmenlere saygılar sunduğunu dile getirdi. Pekkan, eski şarkılarına gösterilen ilgi nedeniyle daha çok eski şarkılarını yorumlayacağını belirterek, "Hoşgör Sen", "Eğlen Güzelim", "Ya Sonra", "Yakar Geçerim", "Arada Sırada" ve "Resim" gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Işık gösterilerinin de yer aldığı konserde Pekkan'a, orkestra ve dansçıları eşlik etti. İki saatten uzun süren konsere sanatçının hayranları yoğun ilgi gösterdi.

Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında, 1 Aralık'ta MFÖ, 8 Aralık'ta Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, 15 Aralık'ta ise Şebnem Ferah konser verecek.


Editör: TE Bilisim