Tekin Akmansoy için ilk tören Şişle Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde yapıldı. Burada ki törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçının yakınları ile sanatçı dostları hazır bulundu. Tekin Akmansoy'un sanat hayatı hakkında kısa bir multivazyon gösterisinin de sunulduğu törende Tekin Akmansoy'u Türk bayrağına sarılı naaşının üzerine beyaz papatyalar konuldu. Şişli'de ki törenin ardından Akmansoy'un naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi.

Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iş adamı Rahmi Koç, Ali Koç, Ali Şen, sanatçı Orhan Gencebay, Mustafa Ali Alabora, Metin Uca, Defne Yalnız, Süheyl Uygur katıldı. Tekin Akmansoy'un naaşının üzerine burada kırmızı bir karanfil ile Fenerbahçe bayrağı bırakıldı.
Tekin Akmansoy’un cenazesi Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Leman Çıdamlı'nın ardından Kaynanalar'ın Nöri Kantar'ı Tekin Akmansoy da aramızdan ayrıldı. Sanatçı için düzenlenen törene sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Sanatçıya Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabırlar dileriz... Ruhu şâd olsun...
Editör: TE Bilisim