Gezi'ye destek sloganları atıldı

Parkorman'da yaklaşık 7000 izleyiciye büyük bir müzik şöleni yaşatan XX Grubu, lazer gösterileriyle doruğa çıkan gecede şarkılarıyla coşturdu. HSAB şarkısıyla sahneye çıkan grup sırasıyla, Crystalised, Reunion, Far Nearer, Sunset, Missing, Fiction, Night Time, Swept Away, Shelter, VCR, Islands, Chained, Infinity, Intro ve Angels parçalarını seslendirdi. Konserde seyirciler “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı. 

2009 da patlama yaptı


Croft ve Sim’in vokalleri üzerine kurulu çift sesin muhteşem uyumuyla ruhani tarzda indie rock yapan grup, 2009’da eleştirmenler ve hayranlar arasında büyük heyecan yaratan "Crystalised" single’ı ile ortaya çıktı. İlk albümleri “XX” Ağustos 2009’da yayınlandı. Albüm 2009’ da Yılın Albümleri ödülleri arasında yerini aldı. 2012 yılında ikinci albümü “Coexist”i yayınlayan Londralı grup, üslubunu daha da sadeleştirerek, yılın en iyi kayıtlarından birine imza attı.
İstanbul'dan The XX geçti... Konserde bir ara 'Her yer Taksim her yer Direniş' sloganları atıldı. Ünlü İngiliz grubu sevilen şarkılarıyla müzikseverleri coşturdu.
Editör: TE Bilisim