Şehir Tiyatroları, Usta Sanatçısı Tomris İncer’i Yitirmenin Üzüntüsünü Yaşıyor
 
Tomris İncer 'Tehlikeli İlişkiler' adlı oyunda görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ülkemizin yetiştirdiği usta sanatçılardan Tomris İncer’i yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor.
 
Tomris İncer’in cenazesi, 6 Ekim Salı günü İzmir Eski Foça’da Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Eski Foça Yeni Mezarlığı’na defnedilecektir.
 
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli sanatçılardan Tomi’yi (Tomris İncer’i) kaybettiğimizi belirterek, Türk basınının tiyatro sanatçılarına hiç değilse öldüklerinde sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

Tomris İncer 'Deli Bal' adlı oyunda görülüyor.

Tomris İncer, 29 Mayıs 1947 yılında Eskişehir-Sivrihisar’da doğdu.1974 yılında Şehir Tiyatroları’na katılan Tomris İncer, birçok oyunda rol aldı. Canlandırdığı karakterlerle seyircinin gönlünde taht kuran sanatçı pek çok sinema ve dizi filminde de oynadı.

Tomris İncer "Çiçek Sepetli Kız" adlı tiyatro oyununda görülüyor.

Şehir Tiyatroları’nda Oynadığı Oyunlardan Bazıları: Canlı Maymun Lokantası, Romeo ile Jüliet, Kafkas Tebeşir Dairesi, Kapıyı Aç, Gölge Ustası, III. Richard, Deli Bal, Medea, Modigliani, Kral Oidipus, Divane Ağaç, Mikado’nun Çöpleri, Çiçek Sepetli Kız, Ölümsüz Öykü, Leonce ile Lena, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Tehlikeli İlişkiler.
 
Oynadığı Sinema ve Dizi Filmlerinden Bazıları: Racon, Böyle Bitmesin, Aşk ve Ceza, Binbir Gece, Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol, Bir İstanbul Masalı, Aşk ve Gurur, Gönlümdeki Köşk Olmasa, Karşılaşma, Çamur, O da Beni Seviyor, Kuşatma Altında,  Aylaklar, Tersine Dünya, Gizli Yüz, At Gözlüğü, Azap
 
Editör: TE Bilisim