Türk Sineması'nın Sultan’ı Türkan Şoray, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Zeytinburnulu kadınlarla fotoğraflarından ve çeşitli Türkan Şoray eşyalarından oluşan sergide buluştu. Zeytinburnu Belediyesi'nin katkılarıyla Kent Konseyi Kadın Meclisi ve koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, Türkiye’nin her yöresini temsil eden kıyafetler giyen kadınların yanı sıra Zeytinburnulu kadınlar katıldı.

Dünya Kadınlar Günü ile ilgili duygularını dile getiren Şoray; ‘’Bugün bizlerin günü. Maalesef ki içim çok buruk. Biz kadınlar çok sevgi doluyuz. Sevgiyle ve bu güçle dünyayı çok daha güzel yapabiliriz. Ne yazık ki kadına şiddet ve cinayetler yüreğimizi yakıyor.Her gün gazetelerde görüyoruz. Fakat ben umudumu kaybetmiyorum. İnanıyorum ki toplum olarak bütün bunları aşacak ve biz kadınlar her alanda varlığımızı göstereceğiz.’’ diyerek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın ve sergideki yer alan resimlerin sahibi Ulvi Sulaoglu ile serginin açılışını yapan Şoray, '’Böylesine güzel emek karşısında çok duygulandım. Çok teşekkür ediyorum." dedi. Sergide kendisiyle ilgili daha önce hiç görmediği fotoğraflar da olduğunu söyleyen sanatçı Sulaoğlu’na da teşekkür etti.

Konuşma sonra Belediye Başkanı Murat Aydın sanatçıya plaket ve çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilisim