Türk sinemasında, Bay Sinema olarak da anılan Türker İnanoğlu, solunum rahatsızlığı ve kalça kırığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Evde düşerek kalçasını kıran 87 yaşındaki yapımcının ameliyat olup olmayacağı henüz belli değil. Peki, Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu'nun son durumu nasıl? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Elliot Page, yeni kimliğiyle ilk filminin galasına katıldı Elliot Page, yeni kimliğiyle ilk filminin galasına katıldı

Film yönetmeni, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı Türker İnanoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü evinde düşüp kalça kemiğini kırdı. Hemen hastaneye kaldırılan ünlü yapımcı, enfeksiyon nedeniyle ameliyat edilemedi.

Türk sinemasının önemli isimlerinden yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu'ndan sevenlerini üzecek bir Haber geldi. Uzun süredir kanser tedavisi gören ve bir kan hastalığı ile mücadele eden 86 yaşındaki ünlü yapımcı, evde düşüp kalça kemiğini kırdı. Hemen özel bir hastaneye kaldıran İnanoğlu tedavi altına alındı. Ancak ünlü yapımcı enfeksiyon nedeniyle ameliyat edilemedi.

Doktorlar, ünlü yapımcının sağlık durumundaki gelişmelere göre operasyon kararını verecek. 

Türker İnanoğlu kimdir?

1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına giren İnanoğlu, Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı. Ardından, 1960 yılında Köyde Bir Kız Sevdim filmiyle yönetmenliğe başladı ve aynı sene Erler Film adında bir film şirketi kurdu.

Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemalarının da sahibidir. 2005 yılında İstanbul Maslak'ta, TİM (Türker İnanoğlu Maslak Show Center) açtı.

Türker İnanoğlu; üretkenliği ve birçok oyuncuyu keşfetmesiyle Bay Sinema olarak anılmaya başlandı. İnanoğlu'nun keşfettiği isimler arasında Türkan Şoray da yer alıyor. Gülşen Bubikoğlu ile evlidir. Filiz Akın ile evliliğinden olan oğlu İlker İnanoğlu da oyunculuk yapmaktadır.

Ünlü yönetmen, 2018’de sinema dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü.

2019 yılında akciğerlerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle kan hastalığı tedavisi gören yönetmenin, kan hastalığının devam etmesi durumunda doktorlar ameliyatın riskli olabileceğini düşünüyor.

İnanoğlu'nun tedavisi şu anda özel bir hastane devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim