İstanbul, UNESCO ve Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından, geçen yıl tüm dünyada düzenlenmeye başlayan ve bu yıl da 195 ülkede kutlanan ‘30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nün merkezi oldu. Gün boyunca kentin farklı mekânlarında birçok etkinlik yapıldı, Aya İrini Müzesi’nde de caz dünyasının yaşayan en büyük isimlerinden birçoğunun sahnede olduğu görkemli bir konser verildi.

Aya İrini Müzesi’nde düzenlenen Uluslararası Caz Günü Konseri, Caddebostan ve Tepebaşı’na kurulan dev ekranlardan cazseverlere ulaştırılırken, konser internet üzerinden de tüm dünyaya canlı olarak yayımlandı.

Uluslararası Caz Günü Konseri, UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ve TC Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in konuşmalarıyla başladı. Gece Martin Luther King III ve Cem Yılmaz gibi isimlerin sunumlarıyla renklendi.

Konserde müzik direktörü John Beasley ile dünyaca ünlü piyanist ve UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock yanı sıra piyanistler George Duke, Robert Glasper, Ramsey Lewis, Keiko Matsui ve Eddie Palmieri; vokalistler Ruben Blades, Al Jarreau, Milton Nascimento, Dianne Reeves, Esperanza Spalding ve Joss Stone; trompet sanatçıları Terence Blanchard, Hugh Masekela ve İmer Demirer; bas sanatçıları James Genus, Marcus Miller ve Ben Williams; davulcular Terri Lyne Carrington ve Vinnie Colaiuta; gitaristler Bilal Karaman, John McLaughlin, Lee Ritenour ve Joe Louis Walker; saksafon sanatçıları Dale Barlow, Igor Butman, Branford Marsalis, Wayne Shorter ve Liu Yuan; klarnet sanatçıları Anat Cohen ve Hüsnü Şenlendirici; kemancı Jean-Luc Ponty; perküsyon sanatçısı Pedro Martinez, tabla virtüözü Zakir Hussain ve trombon sanatçısı Alevtina Polyakova yer aldı.
Editör: TE Bilisim