Görme engelli çocukları kaynaştırmak amacıyla Parıltı Derneği ve Tiyatro Hayat ekibince hazırlanan ‘Tarih Şakacı Bir Çocuktur’ adlı oyunun basın toplantısı Bahçelievler’de Yeni Sahne de düzenlendi. Doğa Rutkay, Yetkin Dikinciler, Paşhan Yılmazel, Vural Çelik ve Mahir Günşiray görme engelli çocuklara destek olmak için ilk kez 10 Haziran’da sahnelenecek ‘Tarih Şakacı Bir Çocuktur’ adlı oyunda rol alacak.
Koordinatörlüğünü Ali Anıl’ın, Genel Sanat Yönetmenliği’ni Mana Uygur’un yaptığı, Baran Güler’in yazıp, Kerem Muslugül’ün yönettiği ‘Tarih Şakacı Bir Çocuktur’ adlı oyun bir grup sokak çocuğunun hayallerinin gerçeğe dönüşünü anlatıyor. Oyunun müzikleri Sefa Deniz Alemdar ve Fırat Sobutay’a, kostümler ise Alev Şahin ve Ayla Kocagöz’e ait.

Yasemin Aydoğan
Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Başkan Yardımcısı Yasemin Aydoğan “Ünlü isimler, sosyal sorumluluk projesi adı altında bize gönüllü destek oldular, küçük roller aldılar, hepsi çocuklar için” dedi.
Yasemin Aydoğan, “Burası 0-16 yaş arasında ki görmeyen çocuklara ve ailelerine destek vermek amacıyla Psikolog Dr. Hale Bacakoğlu tarafından kurulmuş bir dernek. O zamandan bu zamana 700 çocuğa ulaşılmış. Psikomotor desteğinden ders desteğine kadar her türlü konuda özel eğitim merkezimizde kaynaştırma eğitimine tabiler. Biz gören ve görmeyen çocukların bir arada okuyabileceklerine inanıyoruz. Ve ileriki yaşamda da görenlerin ve görmeyenlerin birbirlerini fark ederek yaşamaları gerektiğine inanıyoruz. Kendi ayakları üzerine sağlam basabilen ve hiçbir destek almadan başkasından, kendisini en iyi şekilde ifade edebilen son derece başarılı insanlar yetiştirmek ve hayata hazırlayabilmek amacımız. Çocuklarımız için özel bir oyun hazırlandı. Görmeyen çocuklarımızın da iyi bir eğitim aldıktan sonra her şeyi başarabileceklerini göstermek istiyoruz. Tiyatro oyununun bir gereklilik olduğuna inanıyorum.” dedi.
Olcay Ünal SERT
Editör: TE Bilisim