Haldun Dormen, Oda Tiyatrosu başta olmak üzere birçok tiyatronun yönetmenliğini yapan ve fars konusunda uzman olan sanatçı, aynı zamanda iyi bir de şarkı sözü yazarıydı. Şarkıcı Nilüfer'le 1980 yılında bir evlilik yapan Çetin Akcan güzel şarkıcının ikinci eşi olmuştu. Usta tiyatrocu 'Varsa Söyle' ve Deniz Arcak'ın söylediği 'Eyvallah' adlı şarkıların söz yazarıydı. Evinde oturduğu sırada aniden fenalaşan Çetin Akcan, Cuma günü öğlen namazından sonra son yolculuğuna uğurlanacak.
Çetin Akcan'ın kaybı, bizlere 2013 yılında kaybettiğimiz değerli sanatçıları, gazetecileri ve yazarları bir kez daha hatırlattı.

İşte 2013 yılında hayata veda eden ünlüler...

2013 yılının ilk ölüm haberi 61 yaşındaki şarkı ve söz yazarı Şenay Yüzbaşıoğlu'dan geldi. Yüzbaşıoğlu'nun ölümü ile müzik ve sanat dünyası büyük üzüntü yaşadı.

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 17 Ocak’taki ani ölümü basın dünyasında büyük üzüntü ile karşılandı.

Birand'ın öldüğü gün Akademisyen ve gazeteci, Prof. Dr. Toktamış Ateş hayata gözlerini kapattı.

Aynı gün Devlet Tiyatroları sanatçı, rejisör İsmet Hürmüzlü de hayata gözlerini yumdu.

13 Ocak'ta tiyatro ve sinema oyuncusu Alev Sururi hayata veda etti.

16 Ocak'ta dünyaca ünlü Ressam Burhan Doğançay da hayatını kaybeden ünlü isimler arasında yer aldı.

12 yıl boyunca kanserle mücadele eden Türk müziğinin duayen isimlerinden sanatçı Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü hastanede 28 Ocak Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Aynı gün Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek de hayata gözlerini yumdu.

21 Ocak'ta ise Türk edebiyat öğretmeni, yazar İsmet Kür hayata veda etti.

Kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da vefat etti.

Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen Savaş Akova ise 23 Ocak Çarşamba günü hayata veda etti.

Ardı ardına gelen ünlü isimlerin vefat haberlerinin ardından bir kez daha Türkiye acı bir haber aldı. 3 Mart Pazar günü tedavi olduğu hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses hayranlarını yasa boğdu.

Müslüm Gürses'in ölümünden 1 hafta sonra ise sinema ve tiyatro oyuncularından Dinçer Çekmez, hemen ardından da usta tiyatro oyuncusu Metin Serezli hayata veda etti.


Türk tiyatro ve sinema sanatçısı olan Macide Tanır ise Şubat'ta hayatını kaybetti.

Türk Sanat Müziği'nin Duayenlerinden Nigar Uluerer Bodrum da hayata veda etti.


Nisan ayı içerisinde; Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, yönetmen ve senarist Yaşar Güner, Türk sinemasının yönetmenlerinden Şahin Gök, Sanatçı Nigar Uluerer vefat etti.

Mayıs ayının ilk haftasında ise spor camiası, Bursa Spor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ani ölüm haberi ile sarsıldı.

Aynı gün içerisinde usta oyuncu Gül Yalaz da hayatını kaybetti.

Mayıs ayı içerisinde; Türkiye'nin en iyi akrobasi pilotlarından, hava fotoğrafçısı Murat Öztürk uçağının düşmesi sonucu hayata gözlerini yumdu.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi 86 yaşındaki Nazmiye Demirel de Mayıs ayından hayatını kaybeden isimlerden oldu.

Tiyatro ve sinema camiası, usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in ölüm haberi ile yıkıldı. Evde düşüp başını duvara vurması sonucu 27 Eylül Cuma günü hayata veda etti.

Haziran ayında ünlü yazar Peride Celal,Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu Selçuk Yula vefat etti.

Ve Çılgın Türk Turgut Özakman hayata veda etti.

Son olarak da Gazeteci Savaş Ay gırtlak kanseri nedeniyle tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uzun yıllardır gazetecilik yapan, A takım programını ile milyonların gönlünde yer eden ve Türkiye'de gündem oluşturan haberlere damgasını vuran usta gazeteci Savaş Ay, 9 Kasım Cumartesi günü vefat etti.

Son acı haber ise ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'dan geldi. Uzun süredir hastahanede tedavi gören Nejat Uygur 18 Kasım 2013'te hayata gözlerini yumdu...

Tuncay Özinel İstanbul Zeytinburnu'nda tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Zatüre teşhisiyle hastanede tedavi altına alınan ve sabah saatlerinde yaşama veda eden Tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncay Özinel 71 yaşındaydı (23 Kasım)


Son acı haber bir dönem ünlü popçu Nilüfer'le evlilik yaşayan Türk Tiyatrosu'nun duayenlerinden ve şarkı sözü yazarı Çektin Aktan'dan geldi. Sanatçı evinde rahatsızlanarak hayata veda etti.









Editör: TE Bilisim