Kemer 9’uncu Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak konser verdi. Konser öncesi konuşan Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 8 askerin şehit edildiği terör saldırısını lanetledi. ’Karadeniz’in Uşakları Folklorik Grubu’ üyelerinin ellerindeki sancağı öperek sahneye çıkan Başkan Gül, "Güne başlar başlamaz önce 7, sonra 8’inci şehit haberini aldık. Bu haberlerle yıkıldık" dedi. Konser alanını dolduran binlerce kişi ellerindeki bayrakları sallayarak ve alkışlarla terörü protesto etti. Başkan Gül, 8 şehidin adının Kemer’de cadde ve sokaklara verileceğini söyledi. Başkan Gül’ün konuşması sık sık ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganıyla kesildi.

DORMEN’E ONUR ÖDÜLÜ

Gül’ün konuşmasının ardından sahneye çıkan ’Karadeniz’in Uşakları Folklorik Grubu’ yaptıkları gösteriyle izleyenlere moral verdi. Gösteriden sonra Belediye Başkanı Mustafa Gül, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’e ’Onur Ödülü’ verdi. Başkan Gül, Haldun Dormen’in bundan sonra Kemer’in fahri hemşehrisi olduğunu söyledi. Haldun Dormen de "Kabul ederseniz artık ben de bir Kemerliyim" dedi.

'BİZ BU ÜLKEYİ İÇİNDEKİLERLE SEVDİK'


Ödül töreninin ardından Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak sahneye çıktı. Konserine Nazım Hikmet’in ’Şehitler’ adlı şiirini okuyarak başlayan Konak’ın ardından seslendirdiği ’Memikoğlan’ şarkısı hayranlarını hüzünlendirdi. Hüzünlü havayı dağıtmak için ’İzmir Marşı’nı okuyan Volkan Konak, yaptığı kısa konuşmasında, "Bu akşam neşe, düğün veya eğlence için burada değiliz. Bu akşam moral ve umut olarak sizlerin daha dik durmanızı sağlayacağız. Bu akşam hüzünlüyüz. Rakamlar önemli değil, bir kişi de olsa 15 kişi de olsa acı acıdır. Biz bu ülkeyi içindekilerle sevdik. Bu ülke 6 bölge olsa renksiz olur. 7 bölge lazımdır, lüzumdur be. Türkiye’de olmaktan ve bu ülkenin insanı olmaktan doludizgin bahtiyarım" dedi.

Ardından konserine devam eden Volkan Konak, sıcaktan bunalınca ceketini çıkarmak istedi. Kendisine yardım etmek isteyen bir görevliye sanatçı, "Biz el öptürenlerden, ceket taşıttıranlardan değiliz" diyerek izin vermedi. Konak, konserin sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.
Editör: TE Bilisim