QUEEN'İN ŞARKILARIYLA BÜYÜDÜK

Avrupa Turnesi'nin İstanbul ayağında We Will Rock You müzikaliyle sanatseverlerle buluşacak olmanın heyecanını yaşayan Lauren Samuels ve Mig Ayesa çok özel açıklamalar yaptı. Queen'in şarkılarıyla büyüdüklerini söyleyen Lauren ve Mig müzikal sayesinde hayallerinin gerçekleştiğini ifade etti. 

KAPALI ÇARŞI VE SULTANAHMET'İ GEZECEĞİZ
Mig ve Lauren; " Bu İstanbul'a ilk gelişimiz. Gelmeden önce arkadaşlarımdan İstanbul'un en gözde tatil yerlerinden biri olduğunu duyduk. Gelmeden önce araştırma yapma imkanımız olmadı. Yoğun geçen provalardan dolayı pek otelden de dışarı çıkma imkanımız olmadı. Fırsat bulur bulmaz Kapalıçarşı ve Sultanahmet Camii'ni ziyaret edeceğiz. Çok heyecanlıyız" dediler.

TARKAN'IN DIŞINDA KİMSEYİ DUYMADIK
Türkiye'den Megastar Tarkan'ı tanıdıklarını söyleyen Lauren ve Mig, "Buraya gelmeden önce Tarkan dışında kimseyi duymadık" dedi.
QUEEN'İN ŞARKILARIYLA BÜYÜDÜK

We Will Rock You'da Queen'in şarkılarına yer verecek olmalarıyla ilgili Mig Ayesa, "Bu müzikal için teklif gelmeden önce de Queen'in hayranıydım. Onun şarkılarıyla büyüdük. İlk rock müzikal deneyimlerimden biri bu. Şu anda sahnelediğimiz yeni versiyonu. Efsanevi rock grubu Queen Grubu'nun bateristi Roger Tyler ve bazı üyeleri hâlâ hayatta ve bizimle de çalıştıkları için çok heyecanlılar. Rüyam gerçekleşti." dedi. Lauren Samuels, "Babam Queen'in büyük hayranı. Teklif gelince bana o da çok heyecanlandı. Dünyalar bizim oldu. Rüyamız gerçekleştiği için çok mutluyuz." dedi.
1 MAYIS'I TAKSİM'DE KUTLAMAK İSTEDİK AMA ...

İşçi Bayramı ve Rock'n Roll arasında ki güçlü bağlantının farkındayız.

Rock'ın bir nevi baş kaldırı olduğunun hatırlatılıp 1 Mayıs İşçi Bayramı'ndan haberdar olup olmadıklarının sorulması üzerine Mig ve Lauren, "Dünya İşçi Günü'nden haberdarız. Bu konsept Amerika'dan tüm dünyaya işçilerin daha iyi şartlarda çalışması için yayıldı. Daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için bir ayaklanma başladı. Dün Türkiye'de olan olayların farkındayız. Gösteriler çok sert geçti. Bizde gösterilere katılmak için Taksim'e gitmeyi düşündük ama medyadan takip ettiğimiz haberler neticesinde bunun çok iyi bir fikir olmayacağının farkına varıp gitmekten vazgeçtik. Bugün bütün medyada gaz bombaları, tazyikli su ve polisler ile göstericiler arasında ki çatışmalar vardı..." dedi.

ROCK'N ROLL'Ü ÖZGÜRLÜK OLARAK GÖRÜYORUZ
Mig ve Luren, "İşçi Günü ve Rock'n Roll arasında ki güçlü bağlantınında farkındayız. Rock'n Roll'un konseptinin insanların kendini  istediği gibiifade etme özgürlüğü olduğunun farkındayız. Rock'n Roll'ü bir başkaldırı olarak görmektense, özgürlük olarak görmeyi tercih ederiz. Sonuçta herkes toplumda bir birey, kısıtlamaların birşeye yaramayacağını düşünüyoruz . Dünkü olaylar ve ifade özgürlüğü arasında çok güçlü bağlantı kuruyoruz." dediler.  
Türkiye de müzikale bu kadar ilgi olacağını önceden tahmin ediyor muydunuz sorusuna, "İlgiden çok memnunuz. İlk olarak şovumuzu Uzakdoğu'da gerçekleştirdik. Hong Kong, Çin, Bankong ve Orta Asya da gösteri yaptık. Kültürel ve dinsel ayrılığa gelince özellikle Bankong ve Tayland da bazı seyircilerin Queen'den haberdar bile olmadıklarını gördük. Etkinlik sonrasında Queen'i tanıdılar." dedi. Queen'in bazı şarkı sözlerinin riskli olduğunu düşündüklerini belirten Mig ve Lauren, "Bunu tehlike olarak görmüyoruz, sonuçta müzik eğlenceli ve rahatlatıcı" diyor.
YAPTIĞIMIZ ŞOVLA GURUR DUYUYORUZ

Yaptıkları şov ile gurur duyduklarını belirten, Mig ve Lauren, müziğin bir nevi kaçış olduğunu düşünüyor. İnsanların şov esnasında çeşitli sıkıntılarından arınıp eğlendiğini belirten sempatik ikili, "Kesinlikle bunu bir başkaldırı, şiddet ya da her hangi bir aykırılıkla bağlantı kurmuyoruz. Sadece eğlenceli, güzel ve sanatsal bir kaçış yolu olarak görüyoruz. Türkiye de gördüğümüz ilgiden memnunuz." diyorlar. 

JUSTİN BİEBER FENOMENİNİN FARKINDAYIZ!


Justin Bieber'in İstanbul'da konser vereceğini duyunca çok heyecanlandıklarını belirten Mig ve Luren, "Justin Bieber fenomeninin farkındayız. Jastin çok küçük ama çok başarılı. Yaşı küçük olmasına rağmen çok yetenekli. Buraya gelmeden önce İstanbul'a geleceğini biliyorduk." dediler. Lauren konsere gitmek istediğini belirterek, "Fırsat bulursam gideceğim" dedi.

 Mig Ayesa 


ROBERT DE NİRO İLE KULİSTE SARILDIK


Robert de Niro ile tanışıyorlar mı sorusuna muhteşem ikiliden Lauren kişisel olarak Robert  de Niro'yu tanımadığını söylerken, Mig Ayesa, Robert de Niro'nun karısı Grease de Niro ile önceden tanışıp arkadaş olduklarını söyledi. Birkaç kez karşılaştıklarını da söyleyen Mig, We Will Rock You'nun 10. Yıl gösteriminde şov esnasında ünlü sanatçının kulise gelerek kendisini selamlayıp sarıldığını ifade etti. Mig o anın hayatında çok önemli yer tuttuğunu belirterek tüm izleyicileri müzikale davet etti. Robert de Niro'nu çok büyük bir Queen hayranı olduğunu söyleyen Lauren yapım şirketinin bu müzikale çok büyük saygı duyduğunu söyledi.

EFSANE MÜZİKALİN EFSANE ŞARKI LİSTESİ! 

Avrupa turnesinin İstanbul ayağına 3 mayıs'ta başlayacak ve sadece 10 gün kalacak olan WE WILL ROCK YOU müzikalinde müzikseverler 24 QUEEN şarkısını gelecekte geçen bir hikaye eşliğinde dinleyecek. Şarkı hafızasını müzikale gitmeden önce tazeleyip, tüm şarkılara eşlik etmek isteyenler için işte şarkılardan birkaçı:
I want to break free, somebody to love, killer queen, play the game, one vision, don't stop mi now, a kind of magic, bohemian rhapsody , we are the champions ve elbette we will rock you!
 
14 Mayıs 2001’de başlayan We Will Rock You müzikalinde, 18 albümü, 18 şarkısı ve 8 dvdsi dünyada bir numara olmuş Queen grubunun tüm hit parçaları yer alıyor. 1999 yılında Channel 4 tarafından “bugüne kadar en yapılmış en iyi şarkı” seçilen “ Bohemian Rhapsody” müzikalin doruk noktasını oluşturuyor.

MÜZİKAL ÜST YAZILI

We Will Rock You, günümüzden 300 yıl sonra Iplanet gezegenindeki gençlerin hikayesini anlatıyor. Sadece kendilerine dinletilen müziğe mecbur bırakılan, tüm hayatları gibi müzikleri de kontrol altında olan gençler, bir gün bir gitar bulurlar. Ve gerçek müzikle tanışırlar. Müzikal Türkçe üstyazılı olarak sahnelenecek. Böylece izleyenler, özellikle gençler belki de ilk defa Queen grubunu bu kadar yakından tanıma şansı bulacak.

We Will Rock You 3 -12 mayıs tarihleri arasında haftaiçi 21:00’de, cumartesi günleri 15:00 ve 21:00’de, pazarları ise 14:30 ve 20:00’de sahneleniyor.
Editör: TE Bilisim