MIX Festival’de Zorlu PSM, son yıllarda dünya çapında müzik festivallerinin vazgeçilmez isimlerinden Selda Bağcan, elektronik müziğin maskeli kahramanı Claptone başta olmak üzere, Ali Farka Toure Band & Terakaft, Manuş Baba, Dudu Tassa & The Kuwaitis, Jacques, Gökçen Kaynatan & Elektronikleri, Mustafa Özkent, Mor Karbasi, Modestep, Cem Adrian ve daha birçok değerli sanatçıyı müzikseverlerle buluşturdu. Katılımcılar aynı zamanda Red Bull Warm Up Sahnesi’ne konuk olan yerli sahnenin yetenekli sanatçılarının performanslarını eşlik edip plak pazarı, bit pazarı, atölyeler ve sessiz parti gibi çeşitli etkinliklere katılarak şehrin merkezinde unutulmaz bir festival deneyimi yaşadı.

MIX Festival’in ikinci gününde tüm listeleri altüst eden, elektronik müziğin maskeli kahramanı Claptone, Ana Tiyatro’yu bir dans pistine çevirdi. Dubstep’in en önemli temsilcilerinden Modestep, güçlü ve dinamik performansıyla dikkat çekerken; new jazz’ın Fransız temsilcisi Electro Deluxe; müzik tarihine imzasını atan Gökçen Kaynatan & Elektronikleri; sıradışı tarzıyla Ladino ezgilerini dinleyicilerle buluşturan Mor Karbasi; eşsiz bir post-punk deneyimi yaşatan Motorama; güçlü sesiyle büyük alkış alan Cem Adrian; İngiliz indie rock’ını Zorlu PSM sahnesine getiren The Wedding Present ve Türkiye’nin en deneyimli DJ’lerinden Mabbas, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Red Bull Warm Up sahnesinde yerli alternatif müziğin genç isimlerini dinleme fırsatı bulan katılımcılar, birbirinden renkli atölyeler, plak pazarı ve sessiz parti ile şehrin merkezinde bir festival deneyimi yaşadı.

Seslerarasında bir dünya turu

MIX Festival’in ilk gününde ise; performanslarıyla yurtdışında da yoğun ilgi gören, Türk halk müziğinin en değerli isimlerinden Selda Bağcan’ın Boom Pam ile gerçekleştirdiği performans damga vurdu. “Yaz Gazeteci Yaz”, “Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek”, “Yaylalar” gibi sevilen şarkılarını seslendiren sanatçıya, yoğun istek üzerine iki kez söylediği “Yuh Yuh” parçasında tüm müzikseverler coşkuyla eşlik etti. Mali’ye özgü geleneksel müzikleri blues ile harmanlayan Ali Farka Toure Band ve Terekaft; İsrail’in hareketli ezgilerini Zorlu PSM’ye taşıyan Dudu Tassa & The Kuwaitis; son dönemlerin parlayan yıldızı Manuş Baba; Türk funk müziği tarihinde müzikseverleri bir yolculuğa çıkaran Mustafa Özkent; doğu ve klasik batı müziklerini harmanladıkları etkileyici performanslarıyla Dagamba; tüm katılımcıları dans ettirmeyi başaran Jacques ve gecenin temposunu arttıran Kabus Kerim, festivalin dikkat çekici isimlerindendi.

Selda Bağcan, Zorlu PSM'de gerçekleşen MIX Festivali'nin ilk gününde sahne aldı. 

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen MİX Festivali'nin ikinci gününde Cem Adrian sahne aldı.

Editör: TE Bilisim