Zeki Müren'in ölümünün 16.yılında Ahmet Selçuk İlkan ve sanatçı arkadaşlarıyla verdikleri konserle Bursayı salladılar.

Bursada açık hava tiyatrosunda binlerce müzik severlere bir birinden güzel şiirlerle ve şarkılarla Bursalılara unutamayacakları bir gece yaşattılar.Zeki Müren'in kaleme aldığı birbirinden eşsiz şiirleri derleyip " Şiirlerine Kavuşan Şarkılar " isimli albümde toplayan ve seslendiren Ahmet Selçuk İlkan Bursalılar tarafından uzun uzun ayakta alkışlandı.Türk sanat müziğinin efsane ve unutulmaz ismi Zeki Müren 16.yıl ölüm yıl dönümünde Bursada bambaşka bir kimliği ile anıldı.


Geceye katılan diğer solist sanatçılarda Bursalıların beğenisini topladılar. Bu sanatçılarımız ise; Aslı Hünel, Ersin Faikzade, Mine Geçili, Ayfer Er, Ayşen Birgör, Esra İçöz, İhsan Güveç'di.

Sanat güneşimiz Zeki Müren'in sağlığında yazdığı "Bıldırcın Yağmuru" adlı kitabındaki şiirler şimdi bir albüm oldu. Bursa Osmangazi belediyesi tarafından hazırlanan bu özel albüm konsere gelen binlerce izleyiciye konserden sonra ücretsiz dağıtıldı.Konsere başta bursa Büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe,Bursa vali yardımcısı,emniyet müdürü,Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar ve eşi,üst düzey protokol ve Bursalılar yoğun ilgi gösterdiler.Ahmet Selçuk İlkan; “Projenin en büyük özelliği Zeki Müren’in şairliğini öne çıkarmak. Tüm sevenleri bu güne kadar onun şarkılarını ve bestelerini çok yakından biliyorlardı. Bilmedikleri tek şey vardı şiirleri. Çünkü bir insanın şiirini bilmek, gerçek karakterini ve gerçek hayatını da bilmek demektir. Bu nedenle ben Zeki Müren’in şiirlerini yorumladım. Gelecek kuşaklara iyi bir köprü olacağına inanıyorum. Çünkü Zeki Müren şiirleriyle, şarkılarıyla, sesiyle bir bütündür. O kompozisyonu bir arada sunmak demektir. Sanıyorum bu albümle daha da ölümsüzleşecektir Zeki Müren. İş günü olmasına rağmen ve Trabzon - Fenerbahçe maçına rağmen burayı dolduran Bursalılara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Bursalıların ilk defa sahnede izledikleri Ersin Faikzade ise Bursalıların çok beğenisini kazandı.Bursa Büyükşehir belediye başkanı ve Osmangazi belediye başkanı gelen sanatçılara birer teşekkür plaketi ve çiçek sunduktan sonra finali yapan Ersin Faikzade İtalyanlara Allah dedirten tenor lakabını aldığını ve bu gecede de " Çile Bülbülüm Çile " şarkısıyla muhteşem finale imza attı.Geceden ayrılırken gelenler hem güzel bir müzik ziyafeti izlediler ve birer tane de albüm hediye alarak geceden mutlu olarak ayrıldılar.

Haber ve Fotoğraflar: Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim