Zülfü Livaneli, sanat hayatının 50'nci yılını '50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa' konseriyle kutladı. Konsere Selda Bağcan, Sezen Aksu, Nükhet Duru, Linet,  Funda Arar, Kardeş Türküler, Kenan Doğulu, Kubat, Linet, Sıla, Yaşar, Yeni Türkü, Yonca Lodi, Demet Akbağ gibi bir çok ünlü katıldı. Konserin geliri Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma (ÇABA) Derneğine bağışlandı.

Sanat hayatında 50. yılını kutlayan Zülfü Livaneli, Zorlu PSM’de bir konser verdi. Konserde sanatçı dostları da Livaneli’yi yalnız bırakmadı.

Gecede Zülfü Livaneli’nin bir şarkısını da yaşları 6 ile 19 arasında değişen 60 çocuktan oluşan “Çocuk Kalbim Seni Söyler” korosu seslendirdi.

Geceye aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu iş ve sanat dünyasından bir çok isim katıldı.
“ÜLKEMİZİNDE DEMOKRASİ ADINA OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ”

Konsere oyuncu Menderes Samancılar’da katıldı. Zülfü Livaneli’nin Türkiye için çok önemli bir figür olduğunu belirten Samancılar, “Zülfü abi ülkemiz için olduğu gibi benim için de çok büyük bir sanatçı. Ülkemizinde demokrasi adına olmazsa olmazlarından biri. Onun bulunduğu yerde bizimde bulunmamız boynumuzun borcudur. Her zaman yanında olduğumuzun altını çizmek içinde buradayız” dedi.
“DEMOKRASİ ADINA, ÖZGÜRLÜK ADINA NE GEREKİYORSA HEPİMİZ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Antalya Altın Portakal Film Festivalinde aldığı ödülü Barış ve Kardeşlik için kaldırdığını belirten Samancılar: “Ülkemizin içinde bulunduğu zor günler malum. Birbirimize daha da sıkı sarılacağız. Demokrasi adına, özgürlük adına ne gerekiyorsa hepimiz yapmak zorundayız. Bütün çabamız, emeğimiz bunun için olacak” diye konuştu.
Kenan Doğulu




Editör: TE Bilisim