Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında 13 Temmuz akşamı BKM organizasyonu ile sahnede Zülfü Livaneli vardı. Alman piyanist Henning Schmiedt'in de piyanosuyla Livaneli’ye eşlik ettiği özel konserde dinleyenler coşkuyla şarkıları Zülfü Livaneli ile birlikte söyledi.

Konser barkovizyondan yansıtılan Gezi Parkı eylemi ile ilgili görüntülerle başladı.
HENNİNG SCHMİEDT PİYANOSU İLE ZÜLFÜ LİVANELİ’YE EŞLİK ETTİ!

Dinleyicisini ünlü Alman piyanist Henning Schmiedt ile beraber ‘Sevdalı Başım’ parçasıyla selamlayan Zülfü Livaneli ilk şarkısının ardından kısa bir konuşma yaptı: ‘’Hoşgeldiniz. Bir kez daha Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde beraberiz. Ben bu sahnede 40 yıldır konser veriyorum. Fakat bu konser çok başka çünkü bu konser Gezi’den öncesi ve sonrası olarak geçecek. Hoşgeldiniz direnişçiler, hoşgeldiniz kardeşlerim, hoşgeldiniz demokratlar, özgürlükçüler… İçeride Alman konuğumuz bana dedi ki ‘Yapılan tezahuratlar ile gurur duymuyor musunuz?’Ben de ona dedim ki, hem de çok gurur duyuyorum. Çünkü onlar haklılar, çünkü doğrular, çünkü güzeller ve biz onlar için ‘Dünyanın ucunda bir gül açılmış efil efil esen yele merhaba’ diyoruz hep beraber.’ Sanatçı ‘Merhaba’ parçası ile alkış yağmuru eşliğinde konsere devam etti.
Gece boyunca ‘Güneş Topla Benim İçin’, ‘Yiğidim Aslanım’, ‘Gökkuşağı’, ‘Böyledir Bizim Sevdamız’, ‘Yangın Yeri’, ‘Ege’, ‘Kan Çiçekleri’, ‘Karlı Kayın Ormanında’, ‘Leylim Ley’, ‘Ey Özgürlük’ gibi parçalarını seslendiren Zülfü Livaneli’ye binlerce kişi her şarkısında ayakta ve büyük bir coşku ile eşlik etti.
İzleyenler arasında sanatçının geçen sene ki Turkcell Kuruçeşme Arena konserinde kendisine eşlik eden çocuk korosundan minik bir hayranı da vardı. Livaneli küçük hayranını bu konserinde de sahneye çıkardı ve ‘Bilmem Şu Feleğin’ şarkısını birlikte seslendirdi.
AÇIKHAVA SAHNESİ ‘EY ÖZGÜRLÜK’ İLE ÇINLADI!

Özellikle ‘Ey Özgürlük’, ‘Leylim Ley’ ve ‘Sevda Değil’ binlerce kişi ayakta, kolkola şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Gecenin atmosferi hem sahne üzerinde ki orkestrayı ve Livaneli’yi hem de seyirciyi etkisi altına aldı.
SEYİRCİ LİVANELİ’Yİ BIRAKMADI, KONSER ÜÇ BİS iLE SONA ERDİ!

‘Bilmem Şu Feleğin’ parçası ile final yapan Zülfü Livaneli’yi binlerce seveni hemen bırakmadı. Dakikalarca ayakta alkışlayan ve ‘Bir daha’ diye seslenen kalabalığı kırmayan Livaneli gece sonunda yoğun ısrarın üzerine iki kez bis yaptı. İlk bisinde ‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ve ‘Duvarlar’ parçalarını seslendiren sanatçı ikinci bisinde ‘Odam Kireç Tutmuyor’ parçasıyla gecenin finalini yaptı.

Bu unutulmayacak konserde Zülfü Livaneli’yi izlemeye gelenler arasında Sunay Akın, Levent Üzümcü, Betül Demir, Gülgün Çavuşoğlu, Can Ataklı, Fikret Ercan ve eşi Nesrin Ercan da vardı.
Editör: TE Bilisim