Almula Merter Churm’den İngiliz tatilcilere:
“En güvenli ülke Türkiye”

Tüm dünyayı saran Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan İngiltere’de yaşayan Almula Merter Churm, pandemi nedeniyle getirilen uçuş yasakları kalkar kalkmaz Türkiye’ye geldi. Yaz sezonunu kızı ve oğluyla beraber Bodrum’da açan usta sanatçı, salgına karşı alınan önlemler sayesinde Türkiye’de huzurla tatil yaptığını söyledi.


ÜST DÜZEY ÖNLEMLER


Konakladığı otelin hijyen ve temizlik uygulamalarından çok memnun kalan Almula Merter Churm, Türkiye’de genel olarak üst düzey önlemler alındığına dikkat çekti. Tüm otellerin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ile Dünya Sağlık Örgütü’nün yönerge ve tavsiyeleri ışığında tedbirler aldığını söyleyen sanatçı, “Türkiye sağlık konusunda dünyada lider konumda” dedi.


GÜVENLİ TATİLİN ADRESİ


Kitapları İngilizceye de çevrilen Almula Merter Churm, İngiltere’deki tanıdıklarına, okurlarına ve çevresine de tatil için Türkiye’yi önerdiğini söyledi: “Covid-19 salgınına karşı en güvenli ülke Türkiye. Oteller ve plajlarda da üst düzey önlemler alınmış. Ben çocuklarımla beraber huzurla tatil yapıyorum burada. Yurtdışından gelecek turistler de güvenle konaklayabilirler. Tanıdığım herkese güvenli ve keyifli bir tatil deneyimi için Türkiye’yi öneriyorum.”

Editör: TE Bilisim