Başarılı oyuncu Asuman Dabak geçtiğimiz günlerde Kapadokya gezisine gitti. Kapadokya, Ürgüp ve Göreme’yi karış karış gezen Asuman Dabak, ilk kez balon turu yaptı. Dabak  balonla uçma anını sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi.
 
“Asuman demek uçsuz bucaksız gökyüzü demek”

Balonla uçarken neler hissettiniz sorusuna usta oyuncu “Daha önce yamaç paraşütü yaptığım için gökyüzünü tanıyorum. Gökyüzünde kuş gibi süzüle süzüle uçmanın nasıl bir keyif olduğunu biliyorum. İsmimin anlamı da Asuman; uçsuz bucaksız gökyüzü demek. Kova burcuyum, gökyüzü zaten hava burcu. Her yerden havayı yakalıyorum. Çok havalı bir şey. Bayıldım. Günün doğuşunu balonda seyrediyorsun, gece, 3-3,5 gibi yola çıkıyorsun, hazırlıklar yapılıyor. Çok enteresan bir  deneyimdi. Çok erken saatlerde içine hava dolduruluyor. Ve işin güzel tarafı rüzgâr seni nereye götürürse oraya gidiyorsun. Nereye ineceğini bilemiyorsun, hangi tarlaya, hangi ovaya… Sadece telsizlerle yön bildiriyor insanlar birbirlerine. Şu noktaya ineceğim desende inemiyorsun. Yaklaşık bir yer kestirip, rüzgârın yönüne göre hedef belirliyorsun. Çok değişik bir deneyimdi. Yamaç paraşütünde, elinde ki iplerle ineceğin yeri kendin ayarlayabiliyorsun, bunda ama öyle değil. Hani derler yâ rüzgârın estiği yere gidersin diye, aynen öyle oldu. Bende kendimi, kalbimi rüzgârın estiği yere bıraktım. Çok güzel yerleri gezdik.” dedi.
 
‘Asuman Dabak Sahne Kapadokya’yı açacak!'
 
Kapadokya’da kültür sanat çalışmalarınız olacak mı sorusuna Dabak; “Kapadokya ile ilgili çok güzel bir çalışmamız var. Kısmetse orada Asuman Dabak Sahne Kapadoya yapacağız. Onlardan öyle bir talep var kültür merkezlerinden. Çok güzel bir mağaranın içinde kültür merkezi olabilecek bir salon var. Eğer anlaşabilirsek bundan sonra bir ayağım Kapadokya’da olacak. Yetiştirebilirsek Eylül ayında ‘Asuman Dabak Sahne Kapadokya’ olacak. Asuman Dabak Atölyesi, Londra ve İzmir’den  sonra Kapadokya’da da hizmet verecek.” dedi.
Asuman Dabak Kapadokya'da güzel ve keyifli bir gün geçirdi.
Editör: TE Bilisim