Gecenin sunucuları Cem Özer ve Şebnem Schaefer'ın şaşkın bakışları altında kelepçeleri neden taktığını anlatan Aydilge ''Ülkemizde her gün milyonlarca kadının ruhuna, bedenine, aklına kelepçeler takılıyor. Kadınlar ölüme, şiddete ve istemedikleri bir yaşama mahkum ediliyor. Ben de bileklerime taktığım kelepçelerle, ruhumuza takılan kelepçeleri görünür kılmak istedim'' açıklamasında bulundu. ''Bu kelepçeler kadınlara değil, kadınları şiddet uygulayanlara takılmalı. Malesef ki; bunların takılması gereken vahşilerin bir çoğu sokaklarda elini kolunu salayarak geziyor.'' diyen Aydilge, daha sonra kelepçelerini kırarak, salonda büyük alkış aldı.

Hayat Şaşırtır şarkısının söz ve bestelerini yazarken insanlara ümit vermeye çalıştığını anlatan Aydilge, ''Bu şarkı sadece yılın en sevilen şarkısı ödülünü almakla kalmasın, aynı zamanda tüm kadınlara da umut olsun'' diyerek ödülünü aldı. Daha sonra şiddete uğrayan tüm kadınları anmak adına Sorma Ne Haldeyim şarkısını çıplak sesle ve enstrümansız seslendiren Aydilge'ye bütün salon koro halinde eşlik etti.

Kendi söz ve bestelerini yapan, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın müzisyen olarak ödülü tüm kadınlar adına aldığını söyleyen Aydilge, daha sonra büyük bir coşku eşliğinde ödül alan şarkısını seslendirdi.
Editör: TE Bilisim