Maksim Gazinosu tarihinde, Zeki Müren'le yarışan tek kadın rakip Behiye Aksoy’un mezarının satıldığı, Türk sanat müziğinin genç sanatçısı Onur Akay’ın kaleme aldığı yazı ile duyuldu. Olay sanat camiasında şok etkisi yarattı. Daha önce huzurevinde ünlü sanatçı ile fotoğraf çektiren Akay, ‘Devletin sahip çıkması ve evinde özel hemşireler tarafından bakılması gerektiğini düşündüğüm sanatçımızın, yedi ay gibi bir süredir bakım ücreti ödenememiştir ve huzurevinden ihraç edilmesi gündeme gelmiştir. Şimdi ise bu ücretin karşılanması için mezarı satılıyor.’ yazarak, gazino döneminin en ünlü sanatçısının içler acısı durumunu gözler önüne serdi.
Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'la da evlenip ayrılan Türk sanat müziği sanatçısı Behiye Aksoy, gazino döneminin sona erdiği yılların başında inzivaya çekilmişti. Aksoy, çalıştığı dönemlerde biriktirdiği paralarla uzun yıllar hayatını sürdürdü. Daha sonra Alzheimer hastalığına yakalanan sanatçı huzurevine yerleştirilmişti. Şimdi ise ünlü sanatçının yedi ay gibi bir süredir bakım ücreti ödenemediği ve kaldığı huzurevinden ihraç edileceği iddia ediliyor.

İşte Onur Akay’ın yazısında yer alan, Behiye Aksoy’un oğlunun gerekçeli kararı:
"Zincirlikuyu Mezarlığı içinde mevcut olan aile mezarlığının bulunduğu yer: Protokol mevki (A) adada bulunan (3x4=12 metrekare) dört adet mezar yan yanadır. Fiyatı: 100.000 eurodur. Emsallerinden çok düşük bedeldedir. Milletimize mal olmuş Türk Sanat Müziği sanatçısı Sayın Behiye Aksoy hanımefendi maalesef on senedir Alzeimer hastalığına yakalanmış bulunmaktadır. On senedir süregelen zorlu hastalık maliyeti yüksek bakım gerektirmiştir. Bu bakım süreci kendisine ve ailesine ait bütün malların ve maddi imkânların tükenmesine sebep olmuştur. Son dönemlerde evde bakımı imkânsız hale gelmesi dolayısıyla 7 Aralık 2010 tarihinden itibaren Şehit Ahmet Sokak No: 30 Mecidiyeköy adresinde bulunan Nezih Huzurevi'ne nakledilmiştir. Tüm bakımı burada yapılmaktadır. Ancak huzurevi aylık ücreti 2.000 TL olmasına rağmen, harici bakım masrafları bu rakamların çok üzerinde bulunmaktadır. Kendisine ait emekli maaşı 840 TL olup bu meblağın yeterli olmadığı sabittir. Bu sebeple yedi ay gibi bir süredir bakım ücreti ödenememiştir ve huzurevinden ihraç edilmesi gündeme gelmiştir. Yaşanılan hastalık süreci içerisinde yüksek masraflı bakımı ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle ciddi yaşam problemi oluşmuştur. Ailenin elinde maddi değeri olan iki adet aile mezarlığı kalmıştır. Behiye Hanım vefatı durumunda diğer aile mezarlığına defnedilecektir. Problemin çözümüne katkıda bulunabilmek amaçlı diğer ikinci aile mezarlığının satışa çıkarılması tek seçenek olmuştur. Vasii: Ahmet Aksoy..."
Editör: TE Bilisim