Yılın magazin olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Asena Erkin ile çıkan fotoğrafları sonrası herkesin peşinden koştuğu popçu Berkay, sessizliğini bozdu. Güneş Gazetesine konuşan Berkay, dikkat çeken açıklamalar yaptı. İşte o açıklama:

"O FOTOĞRAFLAR İÇİN MAFYAYLA BİLE BAĞLANTI KURDUK"
"İnsan içine çıkamıyorum. Bir ara buralardan gitmeyi bile istedim. Bu olayda herkes beni suçluyor. Akmerkez fotoğrafları yeni değil. Ondan önce çekilen fotoğrafları da 28 Ocak 2013 tarihinden beri Caner de biliyor. Aradan 11 ay geçti. O fotoğrafları almak için kimleri devreye sokmadık ki. Mafya ile bile bağlantı kurduk. Ama Caner, 'Beni o insanlarla karşı karşıya getirme' diyerek, görüşmelere gelmedi. Sonuç, 20 bin Euro cebimden verip o Londra fotoğraflarını kendim aldım. Caner bütün bunları bilmesine rağmen susuyor. Peki neden susuyor."

"BU YÜKÜN ALTINDA KALMAK İSTEMEM"

"Yuvalarının dağılmasını istemem. Bu yükün altında kalmak istemem. Çünkü yaşananlar gerçekte aşk değil"

"BASIN TOPLANTISINDA HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM"
Bir televizyon kanalında yayınlanan magazin programında da konuşan Berkay, "Çıkan haber bizim kadar ailelerimizi de rahatsız etti. Olaylardan etkilenen babam tasiyon problemi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İzmir'de ailemin yanındayım. Her gün başka şeyler yazılıyor. Hafta içi İstanbul'a dönüp basın toplantısı düzenleyeceğim ve her şeyi açıklayacağım. Manevi olarak çöktüm, psikolojik destek alıyorum" dedi. (Nurettin Soydan / Güneş Gazetesi İnterne sitesi)
Editör: TE Bilisim