Davut Güloğlu: Cebimde beş kuruş param yok ama bin dairem var!

Capacity’de Best FM canlı yayınıyla gerçekleşen Yasemin Şefik ile İki Koltuk’un yeni konuğu Davut Güloğlu oldu. El arabasında albüm satanlar müzik firması sahibi oldu diyen Güloğlu, “Sanatçının derdini değil daha çok parasını gördüler, ticari olarak baktılar. Sanatçılara para kaynağı olarak baktıkları için hem bizi körelttiler hem de kendilerini. Şu an müzik piyasasında yaşanan bu dönüşüme baktığımızda en büyük sebebin kendileri olduğunu anladılar. Şimdi iki elinin arasına başlarını koyup düşünsünler, biz ne yaptık diye” sözlerini kullanarak müzik firması sahiplerine seslendi.

Dünya starı olabilirdim!

Yurt dışında birçok konsere ve etkinliklere katıldığını anlatan Güloğlu, sektöre etnik popu güncelleştirip tüm dünyaya duyurmak isteyen bir adam olarak başladığını ama yola çıktığı ekibinin onu anlamadığını söyledi. Güloğlu: “ABD askerleri Almanya’da bizi konsere davet etti. 50 cent ile birlikte gittik. 50 cent benden önce sahne aldı sonra ben çıktım. O zamanlar Katula Katula’nın en popüler olduğu zamanlardı. O konserde tam 8 kere Katula Katula’yı gelen istekler sebebiyle okumuştum. Çığlık çığlığa bir kalabalık ile müziğimizi anladıklarını hissettim. Program bittikten sonra 50 cent’in menajeri bizimle konuşup düet yapmak istediklerini ABD’ye gelirsek çok mutlu olacaklarını söyledi. O zamanlar Şahin Özer’e geldik heyecanlı heyecanlı biz Amerika’ya gidiyoruz dedik. Orada kendi kültürümüzü kendi müziğimizi dünyaya yayacağımızı ve bunun bir fırsat olduğunu söyledik. Unkapanı’ndaki değil de Etiler’deki ofisine gitmiştik ‘Özer Baba’ böyle bir fırsat var biz gitmek istiyoruz dedik. O da tabii ki evladım gidin hatta davet edelim onlar Unkapanı’na gelsin dedi” diyerek esprili bir dil ile anılarını ve Türk müzik dünyasındaki başarılarını paylaştı.

Cebimde beş kuruş param yok ama bin dairem var!

Yasemin Şefik’in paralarını ne yaptın, kazandın mı, kazıklandın mı, ne oldu paralar? demesinin ardından cevap veren Güloğlu, “Şu an bir liram yok parasızım” diyerek boş ceplerini gösterdi. Yaşanan keyifli sohbetin ardından “Paralara hiçbir şey olmadı paralar toprağa yattı, betona yattı inşaat yapıyoruz. Şu anda 3 yerde; Rize’de, Kartal’da ve Anadolu’da daireler yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim