Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Sibel Can’ın yeni albümündeki söz ve müziği Özgür Koç’a ait olan ‘Yeni Aşkım’ isimli şarkının, söz ve müziği Aşık Mahzuni Şerif’e ait olan ve Ceylan’ın da yorumladığı ‘Mamudo’ türküsünden çalıntı olduğunu iddia etmişti.

"MY WAY'LA KUZU KUZU'NUN BENZEMESİ GİBİ"

Onur Akay’ın Sibel Can’la ilgili iddiası bugün sabah Hakan Ural, Nur Tuğba Algül ve Esra Eron ile Gel Konuşalım isimli magazin programında tartışıldı. Ural, eski eşi ile ilgili iddia için, “Böyle bir komedi ömrümde hakikaten görmedim, Demek ki ben 1440 yaşına kadar yaşamda hiçbir şey değişmeyecek. Frank Sinatra’nın My Way’i vardır onla Kuzu Kuzu’nun benzemesi gibi. Bunun hiçbir alakası yok.” dedi.

Ayrıca Onur Akay için yorum yapan Hakan Ural, Akay’ın müzik bilgisini bilmediğini ifade ederek, “Herkes tarafından bilinen müzisyenlik bilgisi, yüzde yüz sınanmayacak kadar kabul edilebilir bir saygınlığı varsa beni bağışlasın” dedi.

Sunucu Nur Tuğba Algül ise, Hakan Ural’a Onur Akay’ı anlattı. Algül, “Onur Akay şu haberleri ile daha çok gündeme gelir. Birçok isme yakın olduğu için, vefat haberlerini ilk veren isimlerden.” dedi.

Aynı zamanda besteci olan ve TRT’de çok sayıda eseri yer alan Onur Akay, daha öncede bazı şarkıların çalıntı olduğunu iddia etmişti. MESAM Teknik Bilim Kurulu’ndan ise, Akay’ın iddialarını doğrulayan kararlar çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim