60 ünlü sanatçının kıyafetleri internet sitesinden ikinci el olarak satışa çıktı

Kayahan’ın en sevdiği kot montu 1000 lira, Demet Akbağ’ın Cannes Film Festivalin’de ödül gecesinde kırmızı halıda yürürken giydiği Dilek Hanif imzalı elbisesi 4.000 liradan satılıyor.
 
Kurulduğu günden beri faaliyetlerini ara vermeden sürdüren Engelsiz Yaşam Vakfı  ilginç bir projeye daha imza attı. Vakıf Genel Başkanı Atilla Kaplakarslan önderliğinde, vakıf proje sorumlusu ve modacı Serap Koç’un da desteği ile “Engelliler” ve “Sokak Hayvanları” yararınaihtiyaçlarının yanı sıra  ilaç ve kuru mama alımı için kullanmak üzere sanat, sinema, TV, sahne,  iş, medya  ve moda dünyasının ünlülerinin “İkinci El Giysileri”nin satılacağı “Ünlü İkinci El” internet satış sitesi  “unluikinciel.engelsizyasamvakfi.org”u hayata geçirdi.
 
Bugüne kadar birçok “Engelli ve Sokaklarda Yaşayan Hayvanlara” duyarlı medyatik sanatçı, az kullandıkları  bir ya da bir kaç giysi, ayakkabı, çanta ya da kendileriyle özdeşleşen bir aksesuarlarını, takılarını veya  evlerindeki bir objeyi  satılması için Engelsiz Yaşam Vakfına bağışladılar. Bu proje kapsamında vakfa bağışlar devam edip çığ gibi büyürken satışa sunulan ürünlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Aralarında Hollywood yıldızı Harrisson Ford’un oğlu Ben Ford’un da bulunduğu Hülya Avşar, Serdar Ortaç, Çağla Şikel, Rafet El Roman, Ceren El Roman, Pascal Nouma, Sergen Yalçın, Deniz Seki, Çelik, Tuncay Şanlı, Vatan Şaşmaz, Kıraç, Seda Üren, Zara, Emel Müftüoğlu gibi 60 ünlü sanatçı projeye ikinci el eşyalarını vererek katkıda bulundular.
 
Demet Akbağ Cannes’daki kırmızı halıda giydiği elbiseyi bağışladı…
 
Sitede satışa sunulan ürünlere her gün bir yenisi ekleniyor. Ünlü oyuncu Demet Akbağ’da kendisine yapılan çağrıya sessiz kalmadı ve manevi değeri olan bir elbisesini vakfa bağışladı. Sanatçı geçen yıl 67. Cannes Film Festivali’nde Nuri bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmi ile Altın Palmiye ödülü almış ve törene Dilek Hanif imzalı bir elbise giymişti. İşte o elbise şimdi engelliler ve sokak hayvanları yararına “ünlüikinciel” internet sitesinde 4bin TL fiyatla satışta. Sanatçı mavi değeri yüksek ve gardrobunun en önemli parçasını hayır için satışa çıkarttı.
 
Kayahan’ın son konserde taktığı şapkası, şarkı söylediği mikrofonda satılacak
 
İnternet sitesinde satışta olan ünlü sanatçılara ait ürünler arasında  belki de en önemli olan parçalar geçtiğimiz aylarda hayatını kaybederek hayranlarını yasa boğan Kayahan’a ait. Sanatçının eşi İpek Açar eşinin vefatından sonra ilk kez ona ait eşyalardan bazılarının evden çıkmasına izin Verdi. İpek Açar Kayahan’a ait iki mont bir takım elbiseyi hayır için satılması için Engelsiz Yaşam Vakıf’na bağışladı. Bağışlanan eşyalar arasında ayrıca geçtiğimiz Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Sevgililer Günü konserindeeşi İpek Açar ve Nilüfer ile son kez sahneye çıkan Kayahan’ın o gün başında olan şapkası ve şarkı söylediği mikrofon da bulunuyor. Bu iki parça Engelsiz Yaşam Vakfı’nın  ocak ayı içinde yapılacak gecesinde özel olarak açık artırma ile satılacak. İpek Açar “İlk kez bu evden Kayahan’a ait eşyalar dışarı çıkıyor. O da hayatta olsa böyle bir şeye katkıda bulunmak isterdi” dedi.
 
Satışa sunulan ve ünlü isimlere ait ürünler arasında İvana Sert’e ait ayakkabılar 200 liradan satılırken, Ben Ford’un tişörtü 100 liradan, Muazzez Ersoy’un Nur Yerlitaş tarafından dikilen yeleği 100 liradan, İpek Açar’ın Vakko etiketli  leopar ceketi 600 liradan, gece elbisesi  2000 liradan, Kıraç’ın gitarı 750 liradan satılıyor. Ürünlere Engelsiz Yaşam Vakfın’nın  açmış olduğu unluikinciel.engelsizyasamvakfi.org adlı internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Editör: TE Bilisim