Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Show TV'ye, Seda Sayan programında yayını terk eden Niran Ünsal'ın arkasından konuştuğu için, 174 bin lira ceza kesti. RTÜK, iki eşini öldüren Sefa Çalınak'ı ekrana çıkardığı için Seda Sayan'a Ağustos ayında verdiği cezanın ardından şimdi de de programı terk eden Niran Ünsal'ın arkadasından konuşma cezası kesti. Niran Ünsal'ın şikayet başvurusunu değerlendiren RTÜK, 30 Ekim 2014 tarihli toplantısında kanunun "Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez..” hükmünün ihlali nedeniyle SHow TV'ye oybirliğiyle ceza kararı aldı.

ÖNCE YAYINI TERKETTİ, SONRA ŞİKAYET ETTİ
Niran Ünsal, son zamanlarda toplumsal ahlak kurallarını zorlayıcı ve çocuklara kötü örnek olacak şekilde üretilmiş olduğunu düşündüğü müzik kliplerine karşı bir kampanya başlattığını belirterek 2 Ekim 2010 tarihinde canlı yayınlanan Seda Sayan Programına katılmıştı. Ancak daha sonra yayını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Davranış Bilimleri ve Nöro Pazarlama Uzmanı Öğretim Görevlisi Sefer Darıcı Arıcı ile birlikte terk etmişlerdi.

Bunun üzerine Seda Sayan yayına devam etmiş ve Niran Ünsal'a "...senin de var açık kliplerin be kardeşim, dört çocuktan sonra mı aklın başına geldi" demişti. Ünsal'ın şikayetini değerlendiren RTÜK, 30 Ekim 2010 tarihli kararında Sayan'ın bu sözlerinin tek taraflı ve Niran Ünsal’ı rencide edici ve bir insana başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değerin, gururun ve şerefin onların yokluklarında ve tek taraflı bir kamuoyu oluşturmak amacıyla kolayca zedelenmesi sonucunu doğurabilecek nitelikte olduğu kanaatine vardı.
Bu nedenle de Show Tv'ye, Eylül ayı reklam gelirlerinin yüzde 1'i tutarında yani 174 bin lira idari para cezası kesti. Kanalın söz konusu cezaya itiraz hakkı bulunuyor.
Editör: TE Bilisim