Turizm sezonunda yaşanan krize karşın kendi tanıtımını en iyi yapanBodrum'un yıldızı yeniden parladı.Bodrum sezona hızlı girdi. Yeni turizm sezonunun yıldızı adeta Bodrum oldu. Özellikle üniversiteli gençler Mayıs ayında Bodrum'u tercih ederek renkli ve hareketli görüntüler oluşturdular.Geçlik bayramında gençlerin tercihi Bodrum oldu gündüzleri plajlarda geceleri ise diskolarda çılgınlar gibi eğlenerek tatil yaptılar.

Bodrum İlçesi'nde süren yağmurun ardından güneşli ve sıcak havayla plajlar, gece clupleri, resntaurantlar doldu. Turistler gönüllerince eğlendiler.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayram ile hafta sonu tatilini birleştirerek dört günlük tatil için Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistler güzel ve sıcak havayı görünce plajlara akın etti. Yapılan özel turlar ile 30 bin üniversiteli genç Bodrum'da tatil yapıyor. Bodrum'da hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye yükseldiği ilçede Torba, Gümbet, Kumbahçe ve Bitez, Akyarlar, Yalıkavak, Gündoğan plajları güneşlenen, denize giren ve su sporları yapan turistlerle doldu.
Hollandalı, İngiliz, Belçikalı, Danimarkalı ve Brezilyalı turistler güneş ve denizin tadını çıkardı. Gümbet Alora Beach Clup'te ise gençler çılgınlar gibi eğlendi ve düzenlenen köpük banyosuna giren yerli ve yabancı turistler dans etti. Ayrıca Alora Beach Clup'te özel şow yapan yabancı danscılar gençleri çosturdu ve çok hareketli ve renkli sahneler oluşturdular. 
Tatilin tadını doya doya yaşayan Üniversiteli gençler ve turistler denizde deve güreşi yaptılar,şarkılar söyleyerek çılgınlar gibi eğlendiler. Ardından köpük banyosundaki dansları ile eğlenceleri doruğa ulaştı.
Bodrum'da, günübirlik mavi tura çıkan yerli ve yabancı turistler, cennet mavi koyları gezip denize girdiler ve dans ederek çılgınca eğledi. Yerli ve yabancı turistler ''adeta kendimizi cennette gibi hissediyoruz. İyiki gelmişiz. Bu sezonda fiyatlar da uygun oluyor. Güven içinde huzurlu olarak tatilin tadını doya doya yaşıyoruz" dediler.
Bodrum Alora Beach Clup İşletmecisi Erol İlhan sezondan memnun olduklarını belirterek "Bodrum turizm sezonuna hızlı girdi. Şu ana kadar Bodrum'a gelen turistler tatillerinden çok memnun. Bodrum'a gelen yerli ve yabancı turistler tedirgin geldikleri şehrimizde güven ve huzur içinde tatil yapıyor. Kavga, patırtı ve olay yok. Bu durumdan müşterilerimiz çok memnun olarak gönüllerince eğleniyorlar. Bodrum Kaymakamımız başta olmak üzere Emniyet Müdürümüz ve güvenlik kuvvetlerimiz kentte asayişi çok iyi sağlıyor. Herhangi bir olay olmaması için Emniyet Müdürlüğümüz her türlü önlemi alıyor. İşletmeciler olarak bizde kendilerine destek oluyoruz. Personelimizi bile titizlikle inceleyerek işe alıyoruz. Bu güvenli ortamı sağlayan Emniyet ve Güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz." dedi. 
Erol İlhan "Yabancı bazı turistler yaşanan terör olayları nedeniyle tedirgin olarak geldikleri ülkemizden çok mutlu ayrıldıklarını söylüyorlar. Belediyemiz de çok iyi çalışıyor. Avrupa'da kendimizi ne kadar iyi anlatırsak, krizden o kadar az etkileneceğiz" dedi. Sıcaklıkların giderek artacağı Bodrum'da turizmde ortam her geçen gün hareketleniyor ve renkleniyor.
Son haftalar içinde Bodrum'a özellikle üniversite gençlerinin akın etmesi üzerine yerli, yabancı ve günü birlik gelen turist binlerce oldu. Bodrum'un hareketlenmesi esnaf içinde moral kaynağı oldu.
Bodrum'un olmazsa olmazlarından birisi de köpük partileri...
Editör: TE Bilisim