YKS'nin ilk oturumu olan TYT (Temel Yetenek Testi) bugün saat 10.15'te gerçekleşti, sınav 165 dakika sürdü. Sınavın 13.00'de sona ermesiyle birlikte,Türkçe testinde Mabel Matiz ile ilgili soru sosyal medyaya damga vurdu.

Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesinde anlatılmak istenen nedir?" şeklinde bir soru soruldu. Soruda geçen "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısında yer alıyor.

Sınavdan çıkan öğrenciler, Mabel Matiz sorusunda hem eğlendiklerini hem de zorlandıklarını belirterek renkli paylaşımlarda bulunuyorlar.

İşte dikkat çeken bazı paylaşımlar... 

"Tartışmasız en güzel soruydu."

"Öyle kolaysa gelin çözün aslan parçaları.."

"Ne bu işler ne aman aman."

Mabel Matiz, YSK'de şarkısının sınavda konu edilmesiyle ilgili olarak Twitter'dan "Sevgili arkadaşlar selam. Bugünkü YSK sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu. Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey. Niye uzun uzun bunlardan bahsettim? Diyeceğim o ki bu hayat 1 tane, o da sizin! Sizler biriciksiniz ve kendinizden başka kimseye hayat borcunuz yok. Neyi istiyorsanız on uyapın, o olun. İç sesiniz her daim biricik rehberiniz olsun. Zira hayatın sınavları bitmez. YSK biter bir başkası gelir. Soru ise aslında bir tanedir ve o hiç değişmez: Sen kimsin? Bu cevabı en iyive sadece siz bilebilirsiniz." twitlerini paylaştı. Mabel Matiz öğrencilerin YKS yerine YSK yazdığını hatırlatması üzerine ünlü şarkıcı kendisi ile de eğlenmeyi ihmal etmedi. Mabel Matiz sınava giren tüm öğrencilere güzel dileklerde bulundu.

Editör: TE Bilisim