Geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayatını kaybeden magazin gazetecisi Tahir Yaman, öğle namazına müteakip Şişli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Duayen gazetecinin tabunu cenaze namazının kılındığı Şişli Camii’ne getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Kızı Çağıl Yaman ve manevi kızım dediği müzisyen Meryem Sevilen, uzun süre tabutun başında ağladı. Meryem Sevilen’in “Beni bırakmayacağına söz vermiştin. Şimdi gidiyorsun” sözleri herkese duygusal anlar yaşattı.

Gazeteci dostları başta olmak üzere ünlü isimler Şenol İpek, Özlem Yıldız, Etkin, Esra Sönmezer, Bora Gencer, Vahe Kılıçaslan son yolculuğuna uğurlanan Yaman’ı yalnız bırakmadı.

Bir dönem Hürriyet, Milliyet ve Bulvar gazetelerinde foto-muhabirliği yapan Tahir Yaman, Yeşilçam'ın 100. Yıl dönümü için çok özel bir sergiye imza atmıştı. 45 yıllık meslek hayatında sinema ve müzik dünyasından birçok ünlü ismi fotoğraflayan Yaman, ölümünün ardından geriye başarılarla dolu bir kariyer bıraktı.

(Kaynak: Mustafa Kızgınyürek / Sözcü)

Editör: TE Bilisim