Erdoğan Sevgin’in ölümü medya ve sanat dünyasında büyük üzüntü yaratmıştı. Günlük yazılarıyla okuyucularına büyük keyif veren usta gazeteci bugün Levent Afet Yolal Camii’nde kılınan öğlen namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi, yakın arkadaşları dostları ve yazılı ve görsel basından çok sayıda meslektaşlarının katıldığı ve Levent Afet Yolal Camii’ndeki törende merhumun eşi Yurdagül Sevgin, kızı Ergül  Sevgin, oğlu Sezai Sevgin, gelini Günzer Sevgin torunları Sezer ve Saner Sevgin taziyeleri kabul ettiler.

Cenaze törenine katılanlar arasından yönetmen Yavuz Turgul, eski sinema  ve ses sanatçısı Deniz Erkanat da vardı.

Erdoğan Sevgin’nin naaşı öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı’nda defnedildi.

İstanbul Levent'te Afet Yolal Camii'nde ki törene medya dünyasının duayen isimleri katıldı.

Erdoğan Sevgin kimdir?

İstanbul 1936 doğumlu olan Sevgin. Seyhan ve Adil Sevgin'in oğlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Erdoğan Sevgin, Mesleğe 1958 yılında Hafta Dergisi'nde başladı. Ses, Hayat, Tarih, il il Türkiye, Tarih Gazetesi, Hayat ve Aile dergileriyle, uzun yıllar Hürriyet'te çalışmış gazetenin çeşitli eklerinin yayınlanmasında büyük emek sahibi olmuştu. Bir ara Milliyet dergi grubunda Yelpaze adlı magazin gazetesinin genel yayın müdürlüğünü üstlenmişti. Daha sonra Sabah gazetesinin ilk yıllarından itibaren yıllarca televizyon sayfasını hazırlamış ve TV dünyası üzerine köşe yazıları yazmıştı. Kısa bir süre Günaydın gazetesinde de çalıştıktan sonra tekrar Sabah grubuna dönerek  ATV ekranlarında rekor sayıda yayınlanan gündüz kuşağı magazinin öncüsü “Harika Pazar” adlı TV programının 634 bölüm boyunca editörlüğünü ve genel yönetmenliğini yapmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Erdoğan Sevgin son olarak sosyal  medya hesabında ve www.magazinci.com’da yazıyordu.

(Magazinci.com)

Editör: TE Bilisim