Başarılı Diplomasi Muhabiri Akın Altay ve İstanbul'dan bir başka başarılı isim muhabir Merve Yakan kuruma dava açarak ayrıldı.

Akın Altay dikkat çeken özel röportajlarıyla Türkiye'nin gündemine gelmişti. Akın Altay kurumdaki arkadaşlarına şu mesajı yollayarak veda etti:

"Merhabalar, İyisiyle kötüsüyle güzel bir tecrübe oldu TGRT Haber benim için.

Gazetecilik heyecanının bir ekipte ne kadar güzel işlere vesile olabileceğini gördüm. Yeri geldi güzel işler yaptık yeri geldi haber atladık fırça yedik.

Habercilikte bana yol gösteren abimin dediği gibi, haber atlamanın da gazeteciliğin şanından olduğunu bildiğim için kimseye kızmıyorum. Ancak ayrılık vakti geldi.

Hepinizle çalışmış olmaktan çok mutluyum. Yollarımız bir gün kesişir umarım. Herşey gönlünüzce olsun...

Vedalaşamadığım arkadaşlara selamımı iletirseniz mutlu olurum.

Hepiniz hoşçakalın."

AYRILIĞI TWİTTER'DAN DUYURDU

Merve Yakan ise twitter hesabından ayrığılını "3 yildan bu yana TGRT Haber ailesinde surdurdugum gorevimden bugun itibari ile ayrilmis bulunuyorum. Birlikte calistigim sure boyunca Destegini esirgemeyen yoneticilerim ve calisma arkadaslarima tesekkur ederim." sözleriyle duyurdu.

Kurumda ayrılmak için maaşlarının yatırılmasını bekleyen çok sayıda muhabir ve kameranın olduğu gelen kulislerde konuşulan bilgiler arasında. Bu arada hem Altay hem de Yakan, TGRT yönetimine ihtar çekerek haklarını mahkemede arayacaklarını ifade ediyor. (Medyaradar)
Editör: TE Bilisim