25 yıl önce Beyoğlu’nda kurulan Leman Kültür bugün 17 il 26 şube şubesiyle kocaman bir aile. Yılda 6 milyon misafirin ağırlandığı dev bir franchise zinciri. Leman Kültür sadece restoran değil, Cem Yılmaz’ın keşfedildiği Leman Sahne ve Leman Otel konseptleriyle de hizmet veriyor.

Son şubesini Ege’nin popüler tatil merkezi Çeşme Alaçatı’da açtı. Alaçatı Leman Kültür öncelikle geniş ve hesaplı menüsü ile dikkat çekiyor. Çeşme’desiniz diye suya, çaya, kahveye servet ödemeye son. Fiyatlarımız İstanbul, Ankara, İzmir’de neyse o kadar.

45 sayfalık bir menü düşünün. Türk kahvesi bile envai çeşidi var. Siz daha önce kavunlu Türk kahvesi içtiniz mi, peki orman meyveli Türk kahvesinin üstüne badem kavurup yudumlanız mı? Yenilebilir fincanda bol köpüklü Türk kahvesi deneyimine var mısınız? Hatırına saygıdan kahveden başladık ama inanın diğer lezzetlerin de tadı damağınızda kalacak.

Kahvaltıda yöresel serpme kahvaltının yanı sıra tostlar, gözlemeler, ekmek içi çorba, simit türevleri ve yumurta çeşitleri servis ediliyor. Bira yanı kanka besin zincirimizde yok yok. Kadınbudu köfte ve fırın makarna topları denemeniz gereken lezzetler. Karbonhidrat seviyorsanız Leman Ana Mantı, makarna ve pizza çeşitleri ve Antakya yöresine ait yağlamaya benzeyen katmacun tam size göre.

Ana yemeklerde et ve tavuğun onlarca çeşidini bulabilirken formunu koruyanlar için salatalarımız özel olarak hazırlandı.

Leman Kültür’ün alkollü ve alkolsüz içecek menüsü için adeta bir likit gökkuşağı diyebiliriz. Kokteylellerin renkliliği ruhunuza da yansıyacak.

Peki ya müzik? Alaçatı Leman Kültür gecelerinde misafirlerimize canlı müzik de eşlik edecek. Bir akşam Latin orkestrası ile dans ederken başka bir akşam Tükçe pop müziğinin genç sesleri performans sergileyecek.

Leman Kültür Alaçatı

Alaçatı Mahallesi, Uğur Mumcu Cd. No:4/B, 35930 Çeşme/İzmir / 0232-716-05-02

Editör: TE Bilisim