Türk modacının süper minisi

Hollanda doğumlu moda tasarımcısı Süheyla Sahil’ in “Batı Doğu ile Buluşuyor’’ temalı defilesinin koreografisini daha önce bu dalda pek çok ödül kazanan Yasin Soy üstlendi.

Uzun yıllar Hollanda’da yaşayan 26 yaşındaki genç modacı, bu defileye hazırlanırken her iki ülkenin kültüründen de esinlendiğini dile getirdi. ‘’Batı ile Doğu’yu kıyafetlerde buluşturmaya çalıştım’’ diyen modacı, ‘’The Orange House’’ adlı markasını kalıcı kılmak için sürekli çalışıp, araştırdığını söylüyor.
Hollanda’da gelecek vadeden genç modacılar arasında yer alan Süheyla Sahil’in kreasyonlarını tanıtan mankenler arasında 2013 Miss Turkey birincisi Ruveyda Öksüz, 2012 ikincisi Çağıl Özge Özkul, 2011 birincisi Tuğba Melis Türk, 2010 Best Model Turkey birincisi Songül Erol da yer aldı.İstanbul’un ardından Hollanda’da yapılacak olan bu defilenin ev sahipliğini bu kez Hollanda’daki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu yapacak.

SÜHEYLA SAHİL, HOLLANDA BAŞ KONSOLOSU ROBERT SCHUDDEBOOM


Süheyla Sahil kimdir?

2004 yılında ROC Van Rhijn üniversitesi Perakende & Ekonomi bölümünü bitirdi. İngiltere’de Bradford Üniversitesi  yönetim bölümünde  6 ay yönetim araştırmacısı olarak kaldıktan sonra  moda tutkusu ağır basarak ROC De Maere Universitesi’nde  Moda ve Tasarım bölümünde okudu. Coolcat Fashion BV’de  tasarımcı, World Fashion Center Amsterdam ve Almere de yönetici olarak çalıştı. İskoçya’da moda araştırmacısı olarak görev aldı. 2008 yılında İstanbul’a  dönüş yaptı. Cemil İpekçi Atölyesinde iki yıl tasarım asistanı olarak çalıştıktan sonra 2012 yılında “The Orange House” adıyla kendi markasını oluşturdu. Hollandaca, İngilizce, Arapça ve Türkçeyi çok iyi konuşan Sahil, farklı ülkelerde yaşamanın verdiği avantajlarla, farklı kültürleri özümseyip bunu tasarımlarına yansıttı.



Koreograf Yasin Soy, Modacı Süheyla Sahil ve Hollanda Kraliyeti Başkonsolosu Robert Schuddeboom Hollanda Sarayı'nda ki defilede toplu halde.

Editör: TE Bilisim