İstanbul Fashion Week sona erdi

NEJ / Nejla Güvenç, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express 2014’te Sonbahar/Kış “YADA” koleksiyonu ile yer aldı.

NEJ kadını 21. yüzyılın özgün ve özgür zamansız ve kendine inanan kadınıdır. NEJ koleksiyonları güçlü, tutkulu bilge bir kentli kadını anlatmakta ve vazgeçilemez bir şıklığı yansıtmaktadır. NEJ markası kendi çağını yaratan ve geleceği şekillendiren kadını tamamlamaktadır.
Sonbahar/Kış 2014 koleksiyonunda NEJ, şamanların güçlerini pekiştiren parlak siyah renkli, üzeri ince damarlı, tutulduğunda çok soğuk olan kutsal bir taştan “YADA” dan ilham alıyor.

Yaşamda bereketi sağlayan “YADA” endüstrinin icinde ekolojik yaşamı destekleyen çağımız kadınının doğa ile iletişime geçme ihtiyacını karşılıyor.

Sonbahar/Kış 2014 koleksiyonunda NEJ, şamanizm öğretisinin temel prensibi olan, doğaya saygı ve özeni misyon kabul ediyor, ilke edindiği ekolojik yaşama organik malzemler kullanarak katkıda bulunuyor.

Nej koleksiyonunda, şamanizmde kusursuz denge olarak tanımlanan evrenin üç kademesi; “Yeraltı, Yeryüzü, Gökyüzü” olgusundan yola çıkarak üç ana renk, derin siyah, aydınlık beyaz ve dumanlı gri kullanıyor.

Derin siyah; yeraltı, dumanlı gri; yeryüzü, aydınlık beyaz da gökyüzünü temsil ediyor.

“YADA” taşının damarlarından tasarlanan desenler evrenin şifasını veriyor. Şamanizmin olmazsa olmaz kaftanları, uçuşan ipek şifonlarla koleksiyonun başrolünde. Dans eden uzun etekler, üçetek pantolonlar, özgür elbiseler kadını tamamlarken transparan dokunuşlarla onu yüceltiyor.

NEJ mankenlerinin arınmış yüzlerini adeta bir şaman başlığı gibi aykırı tavırlı saçlar taçlandırıyor. Tanrıya ulaşmamız için sadece tepe çakramızda kızıla ihtiyacımız var ve kızıl, tılsımıyla kadını kutsuyor.
Derken tören şaman davulu ile başlıyor… Şimdi zamanın çizgiselliğini kaybettiği bu anda, olası geçmiş ve gelecekle NEJ koleksiyonunu sergiliyor.

Nej, Nejla Güvenç Kimdir?


Nejla Güvenç, uzun yıllardır moda endüstrisinde yer almaktadır. 2002 yılında yarattığı markası NEJ'i, “ekolojik bir serüven” olarak konumlamakta ve tasarımlarında  organik malzeme kullanmaktadır.

Türkiye’de ORGANİK koleksiyon hazırlayan tek tasarımcıdır.

NEJ tasarımları dünyada sürdürülebilir bir yaşam için; üretilirken de, kullanılırken de, yok edilirken de çevre dostu…

Goldman Sachs  tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen “10.000 Kadın Girişimci” projesinde, Türkiye’den seçilen ilk kadın girişimcidir.

Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Baskan Yardimcisi olan Nejla Güvenç; Garanti Bankası’nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle 2011’de düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimci” yarışmasında “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci “ dalında ikinci olmuştur. 

Birleşmiş Kültür organizasyonun düzenledigi “Hope Couture” projesinde farklı ülkelerden secilen dört tasarımcıdan birisi olan Nejla Güvenç; barış, kültür ve moda elçisi olarak Türkiye’yi temsil etmiştir. Unesco’nun destekledigi Dünya Kültür Expo icin 2013’de Türkiye seçilmiştir ve Nejla Güvenç de Türkiye’yi temsil etmistir.

Güvenç, Türk tasarımlarının yurt dışında markalaşması ve imajının yerleştirilmesi ile ilgili DTM (Dış Ticaret Müsteşarlığı) tarafindan geliştirilen “TURQUALITY” projesinde “Yetkilendirilmiş Tasarım Danışmanı” olma hakkı kazanmıştır.

Coterie New York, Who’s Next Paris, Berlin Premium, Tokyo I.F.F, Tokyo Weaready, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express, Kuveyt Hala Expo’ da koleksiyonunu sergilemistir.

Nej markası uluslararası platformda seçkin butiklerde yer almaktadır; Amerika, Fransa, Almanya, Italya, İsviçre, Portekiz, İngiltere, İsrail, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Mısır…
Editör: TE Bilisim