Tuba Ergin, moda takipçilerinin merakla beklediği Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da (MBFWIstanbul), 2013-14 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu zengin bir görsel şov eşliğinde paylaştı.

Network, Lacoste, U.S. Polo Assn, Koton, H&M, Bestseller, Jack & Jones, Veromada, Inditex Group gibi markalar için danışmanlık hizmeti veren Ergin, “karanlık gizemli bir düşten” ilham alarak oluşturduğu Réve (Fransızca Rüya) koleksiyonuyla yurt dışında yakaladığı başarıyı bu kez kendi ülkesine taşıyor.
Farklı olmayı seven, kendine güvenen, protagonist özelliklere sahip kişilere hitap eden Réve, siyah, antrasit, gri tonlarla kadınların yaşamlarını daha da içselleştirmelerini sağlıyor.

Özgür, maceraperest, cüretkar ve meraklı modern kadının tarzına hitap eden koleksiyon, gündüz kullanılabilecek kıyafetlerin dışında, ışıklı gece hayatına adapte olabilen ürünlerle moda tutkunlarını unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak.
AVANGART, CESUR, ŞIK VE DENEYSEL: “RÉVE…”
Türkiye’nin en büyük moda organizasyonu için avangart, cesur, şık, deneysel ama giyilebilirliği olan bir koleksiyon hazırladıklarını söyleyen Tuba Ergin, MBFWIstanbul’daki hedefinin artistik kabiliyetini sergilemek, markayı anlatabilmek ve ürünlerini doğru kitleye ulaştırmak olduğunu belirtiyor. Ergin, farklı tutarlılıktaki materyal kombinler, inovatif baskı, finish, elişi teknikleri ve kalıplar üzerine şekillenen koleksiyonun açıklanması ve anlatılması gereken parçalardan oluştuğuna dikkat çekerek şu çarpıcı bilgileri veriyor:
“Koleksiyonum üzerlerinde bağırmayan ama incelendiğinde farkına varılabilecek çeşitli detaylar barındırıyor. İçinde ordu çantasından dönüştürülmüş deri kombinli blazer ceketlerin de yer aldığı ekolojik, çevre dostu özgün tasarımlar MBFWIstanbul Stüdyo alanında yer alacak. Deri gibi görünen malzemeler, aslında yakından bakıldığında kamyon şambrellerinden dönüştürülerek kullandığımız materyaller.
Bunun gibi ipek kumaşların parlaklığını kırıp daha sert bir ifade katacak çeşitli işlemler ve yıkamalar yaptık. Lüks akışkan kumaşlara güve yemiş etkisi yaratan lazer kesimler uyguladık. Zincirleri elişi kalın yün ipliklerle örüp, şifon gibi transparan kumaşlarla kombinledik,. Ziyaretçilerimiz sunum esnasında bu kumaşlara dokunabilecek ve yakından inceleyebilecekler. Koleksiyon konseptini anlatacağım kısa film eşliğinde klasik dans ve canlı mankenlerle 15 parçalık bir sunum gerçekleştireceğim.”
ÖTEKİ KÜLTÜRLERDEN ESİNLENİYOR
4 dile hakim olmanın avantajıyla dünyanın farklı kültürlerini özümsediğini ifade eden Tuba Ergin, bu birikimi tasarımlarına yansıttığını belirtiyor. Tuba Ergin, tüm bu kültürel zenginlik üzerine kurduğu, “ G.O.D.D- GARDEN OF DENIM DESIGN”’ın ekolojik, geri dönüşümü öne çıkaran ve moda farkındalığına sahip bir marka olduğuna dikkat çekiyor. Koleksiyonlarını Milano Moda Haftası CPH Vision ve White Fuarı’nda sergileyen Ergin, “Çalışmalarım özellikle İtalya pazarında büyük ilgi gördü. Hemen ardından şu anda ana pazarımız olan Japonya ile çalışmaya başladım. Hedefim, Japonya’da olduğu gibi markamı kendi ülkemde de doğru satış noktalarına kanalize etmek” dedi.

TUBA ERGİN HAKKINDA…
1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1995’te lise eğitimi için Chicago’ya gitti. Ardından “Art Institute of Chicago”da Moda Tasarım Bölümü’nde okudu. 2000 yılında İstanbul’a döndü. İç pazarda faaliyet gösteren bir hazır giyim firmasında tasarım asistanı olarak çalışırken Lasalle Academy’nin moda tasarımı ve pazarlama diploma programını bitirdi. 2002’de denim endüstrisinde çalışmaya başladı. Avrupa’nın zincir markalarına (Bestseller,Jack & Jones, Veromada, H & M, Inditex Group) koleksiyonlar hazırlayıp sunum ve satışlarını gerçekleştirdi. 2006’da Colins / Bigstar’da tasarımcı olarak çalıştı. 2007’de kendi tasarım ofisi ve atölyesini kurdu. Halen Türkiye ve Avrupa’da birçok markaya danışmanlık ve koleksiyon hizmeti vermeye devam ediyor. G.O.D.D markasıyla ağırlıklı olarak Japonya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Güney Kore, Kanada, ve Benelux pazarlarına çalışıyor. 
Editör: TE Bilisim