Modanın 'Büyük Usta'sı Yıldırım Mayruk dünyaya ve trendlere sırtını dönmeden ama asla onlara esir de olmadan hazırladığı koleksiyonlarına bir yenisini daha ekledi… Türkiye’nin moda duayeni olarak kabul edilen Yıldırım Mayruk’un “2023’e Hikayelerkoleksiyonu  Park Bosphorus İstanbul Hotel’de düzenlenen   defile ile sunuldu…
 
2023 e Hikayeler XXII, 'MODE-ON'' Koleksiyonu İle Yıldırım Mayruk Moda Laboratuvarı, 2013-2014 Kış sezonunda da dikiş sanatının zirvelerini bir kez daha zorluyor. Modanın çevre ile ilgili ilişkilerini anlatacak gösteride birçok sürpriz vardı.

Park Bosphorus İstanbul Hotel ev sahipliğinde gerçekleşen defile, yaklaşık 1200 özel ve ünlü davetliyi ağırladı ve gelirin tamamı  Alzheimer derneğine bırakıldı. Konseptin yaratıcısı her zamanki gibi yine Barbaros Şansal’ dı…

Koreografisini Öner Evez’in yaptığı,  yerli ve uluslararası 28 modelin  sunduğu defile, 82 parçalık koleksiyondan oluşuyor. Dünyanın en özel malzemelerinin bir araya getirilmesi ile oluşan koleksiyon için yaklaşık 150 kişilik bir ekip gece gündüz 2 ay çalıştı.

Danteller, kadifeler, yünlüler, brokarlar, krepler, klokeler gibi naadide dokuların yanı sıra ; tayyör, manto, gece elbiseleri, gepyerler ve transparanlar bol işlemeli ve aplikeli  modelleri ile koleksiyonun göze çarpan detaylarından sadece bazılarıTüy, yapay kürk, dantel işleme ve aksesuvar gibi malzemelerin de tamamı arşivlerden seçildi. Sade günlük  modellerle başlayan defile, ortalarda abiyelere ve sonlarda da işlemeli uzun  balo kıyafetlerine geçiş yaparak ahenkli bir sırayla sunuldu.

20 Kasım  Çarşamba Günü,  Gümüşsuyu’ndaki eski tarihi Park Otel’in nostaljik atmosferi üzerinde yükselen Park Bosphorus Otelde, 14.30 ve 16.30 olmak üzere 2 seans şeklinde gerçekleşen defilenin tüm geliri Alzheimer Derneği’ne bağışlandı.

Büyük usta Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal’ın  konuklara unutamayacakları bir show eşliğinde sundukları defileyi Bülent Ersoy, Türkan Şoray, Ayten Gökçer, Nebahat Çehre, Gönül Yazar, Türkan Sabancı, Siren Ertan, Derin Mermerci, Aslı Şen, Belma Simavi gibi birbirinden ünlü isimler izledi.


Türkan Sabancı ve Belma Selgur defileyi izleyen konuklar arasında yer aldı.


Çağla Şikel defile de büyük ilgi gördü.

Yıldırım Mayruk imzalı dekolte kostüm büyük beğeni topladı.

 
Editör: TE Bilisim