Kenan Doğulu'nun da sahne alacağı gecede 90'lar nostaljisi yaşanacak.

18 yıldır Türkiye’nin lider müzik yayıncısı Kral Yayın Grubu tarafından düzenlenen ve müzik dünyasının en iyilerinin belirlendiği Kral Müzik Ödülleri, bu yıl 30 Nisan gecesi İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2011 yılının en iyilerinin belirleneceği ‘Kral Müzik Ödülleri’nde bu yıl da müzik ziyafeti yaşanacak.

Kritik köşesinde Deniz Akkaya ve Cengiz Semercioğlu, Kırmızı Halı’da Topmodel Tülin Şahin ve Oben Budak, fuayede Tuğçe Özbudak ve Ece Erken’in canlı bağlantılarla yayına renk katacağı gecede yeni albümün şarkılarını ilk defa seslendirecek olan Kenan Doğulu’nun yanı sıra yakında müzik marketlerde yerini alacak başarılı aranjör Volga Tamöz’ün ‘Tam 90’dan!’ albümünde yer alacak 90’lı yıllara damgasını vuran şarkıların yeni düzenlemelernden oluşan bir potporiyle Yonca Evcimik, Burak Kut, Mansur Ark, Tayfun Duygulu, Sibel Alaş, Ferda Anıl Yarkın ve Metin Arolat sahne alacak.


YAYIN TÜM DÜNYA ÇAPINDA! TÜRKİYE’DE BİR İLK!

18. Kral Müzik Ödülleri Gecesi, Kral TV, KralPOP TV, EuroStar, Balkanların En Büyük Müzik Televizyonu Balkanica TV, Orta Asya’nın En Büyük Müzik Networku TMB ile birlikte Planeta TV, DCC TV, Evrokom Tzarevetz TV, Channel 3 TV, Iztochi Rodopi TV, MİHAYLOV TV, DCC TV VE TELECABLE’den canlı, 30 Nisan Gecesi 01:00’ten itibaren de Star TV’den banttan tekrarı yayınlanacak.


18 yıldır Türkiye’nin lider müzik yayıncısı Kral Yayın Grubu tarafından düzenlenen ve müzik dünyasının en iyilerinin belirlendiği Kral Müzik Ödülleri, 30 Nisan geccesi İstanbul Kongre Merkezi’nde sahiplerini bulacak. Canlı yayın saat 18:30’da Kral TV ve KralPop televizyonunda Kırmızı Halı seremonisi ile başlayacak. Tanınmış simaların ünlülerden görüş aldığı kırmızı halının ardından, 21:00’de tören başlayacak.

2011 yılının en iyilerinin belirleneceği ‘Kral Müzik Ödülleri’nde bu yıl da müzik ziyafeti yaşanacak.

KENAN DOĞULU YENİ ŞARKILARINI İLK KEZ SESLENDİRECEK

Geccede yeni albümün şarkılarını ilk defa seslendirecek olan Kenan Doğulu’nun yanı sıra yakında müzik marketlerde yerini alacak başarılı aranjör Volga Tamöz’ün ‘Tam 90’dan!’ albümünde yer alacak 90’lı yıllara damgasını vuran şarkıların yeni düzenlemeleriyle, o şarkıları sesinden ilk defa duyduğumuz müzik dünyasının yıldızları sahne alacak.

Ayrıca, geccede müzik dünyasının önde gelen isimleri ve halk oylaması sonucunda ödüle layık görülecek isimler sahnede şarkılarını seslendirecek.

En İyi çıkış Yapan Sanatçı, En İyi Erkek Sanatçı, En İyi Düet, En İyi Grup ve En İyi Kadın Sanatçı İle Birlikte Yılın Şarkısı sahnede izleyenlere unutulmayacak bir gecce yaşatacak.

YAYIN TÜM DÜNYA ÇAPINDA! TÜRKİYE’DE BİR İLK!
18. Kral Müzik Ödülleri Geccesi, Kral TV, KralPOP TV, EuroStar, Balkanların En Büyük Müzik Televizyonu Balkanica TV, Orta Asya’nın En Büyük Müzik Networku TMB ile birlikte Planeta TV, DCC TV, Evrokom Tzarevetz TV, Channel 3 TV, Iztochi Rodopi TV, DCC TV VE TELECABLE’den canlı yayınlanacak.

Ayrıca Star TV, bu özel töreni aynı gecce 01:00’de banttan ekrana getirecek.


YAYIN GÜNÜ : 30 Nisan PAZARTESİ
YAYIN SAATİ : Kırmızı Halı - 18:30 (Kral TV, KralPOP TV...)
Ödül Töreni – 21:00 (Kral TV, KralPOP TV, EuroStar...)
Bant: Star -01:00


ADAYLAR NASIL BELİRLENDİ?

KRAL Müzik Ödülleri’nin aday adayları; meslek birliklerinden alınan bilgiler ışığında ülkemizin önde gelen yapımcılarının, radyocularının, müzik adamlarının ve sanatçılarının görüşlerine başvurularak oluşturuldu. Aday adayları; 2011 yılı içinde yayınlanan prodüksiyonlar değerlendirilerek ve bir yıl boyunca en çok satanlar, en çok dinlenenler listeleri dikkate alınarak belirlendi.


2 – 9 Nisan 2012 tarihleri arasında Aday adayları, 50 kişilik uzaman jüri , 150 Yerel Televizyon ve Radyocuların temsilcilerinden oluşan jüri ile birlikte MÜYAP Fiziki satış rakamları, MÜYAP Dijital İndirme ve Dinlenme Raporları, Nielsen 2011 Yılı Radyolarda En Çok çalınan şarkılar Listesi, Nielsen Radyolarda şarkıları en çok çalınan sarkıcılar listesi verileri ışığında jüri ve halkın oylarıyla her kategoride yarışacak 5 aday olarak belirlendi.

‘Kral Müzik Ödülleri’nde her dalda yarışacak 5 aday, SMS ile halk oylamasına sunuldu. MÜYAP Fiziki Satış Rakamları, MÜYAP Dijital İndirme ve Dinlenme Raporları, Nielsen 2011 Yılı Radyolarda En Çok Çalınan Şarkılar Listesi, Nielsen Radyolarda Şarkıları En Çok Çalınan Şarkıcılar Listesi verileri ışığında konusunda uzman 30 kişilik final jürisi ve Halk oylaması sonrasında ödüller sahiplerini 30 Nisan 2012 geccesi sahiplerini bulacak.

18.KRAL MÜZİK ÖDÜLLERİ ADAYLARI

EN İYİ ALBÜM
AJDA PEKKAN – FARKIN BU
SEZEN AKSU - ÖPTÜM
NİLÜFER – 12 DÜET
HALİL SEZAİ – SENİ BEKLERKEN
FUNDA ARAR – AŞKIN MASUM ÇOCUKLARI


EN İYİ ERKEK SANATÇI
FERHAT GÖÇER
SERDAR ORTAÇ
KENAN DOĞULU
RAFET EL ROMAN
MURAT BOZ


EN İYİ KADIN SANATÇI
AJDA PEKKAN
SEZEN AKSU
FUNDA ARAR
HANDE YENER
DEMET AKALIN


EN İYİ GRUP
MFÖ
MODEL
SEKSENDÖRT
DUMAN
ZAKKUM


EN İYİ ÇIKIŞ
HALİL SEZAİ
SİNAN AKÇIL
BORA DURAN
AYNUR AYDIN
LEVENT DÖRTER


EN İYİ DİZİ MÜZİĞİ
ADINI FERİHA KOYDUM
KUZEY GÜNEY
MUHTEŞEM YÜZYIL
FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE
KURTLAR VADİSİ


EN İYİ ŞARKI
AJDA PEKKAN YAKAR GEÇERİM
HALİL SEZAİ OLSUN
SEZEN AKSU VAY
GÜLBEN ERGEN & Mustafa SANDAL ŞIKIR İŞIKIR
RAFET EL ROMAN DİRENİYORUM


EN İYİ KLİP
SİNAN TUNÇAY,SEVİL KAYNAK - SEZEN AKSU- VAY
KETCHE - ATİYE & OZAN DOĞULU –AŞKİSTAN
ROBIN ROBINOVIC – AYNUR AYDIN – YENİLDİM DAİMA
NİHAT ODABAŞI – AJDA PEKKAN – YAKAR GEÇERİM
ÖMER FARUK SORAK – KENAN DOĞULU – ŞANS MELEĞİM


EN İYİ REMİX
BURAK YETER - ARADA SIRADA
MURAT UYAR- BENİM GİBİ OLMAYACAK
OZAN ÇOLAKOĞLU - YAKAR GEÇERİM
SUAT ATEŞDAĞLI - BUDUR
HÜSEYİN KARADAYI feat. EMRE ÇUBUKÇU – SENDEN BAŞKA


EN İYİ ENSTRÜMENTAL
ERKAN OĞUR ERKAN OĞUR ANATOLIAN BLUES - TELVIN
SERKAN ÇAĞRI CRAZY BRASSYBALKANS 1
OMAR FARUK TEKBİLEK SOUND OF İSTANBUL VOL1
VOLKAN SÖNMEZ SON KÖPRÜ
ZEKİ ERTUNÇ ALATURCA RELAKS





Editör: TE Bilisim