13 yıldan bu yana müzik dünyasının içinde olduğunu vurgulayan genç sanatçı, Almanya’da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu… Bugüne kadar 8 albüm çıkardığını belirten Murat İlhan, 22 Subat’ta piyasaya çıkacak olan Syndikat‘ adlı yeni albümünden oldukça umutlu.

Massaka diye de adını duyuran genç sanatçı Almanya’da devlet baskısı karsısında dik durduğunu ve mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu söylemeden edemiyor.

Çıkardığı tüm albümlerde yeralan şarkıların sözlerinin kendisine ait olduğunu ve hepsinde yaşanmışlılk olduğunu ifade eden Murat İlhan ‘Syndikat‘Almanya’da gurbetçi olarak müziğimi dünya çapında yaymak ve dahada büyümeyi hedefliyorum“ diyor.

Almanya’yı fetheden Türk genci olarak adını duyuran ve her konserinde adeta izdiham yaşanan İlhan ‚‘Çok kez tekrarlamakta mutluluk duyduğum yeni albümün adı‚Syndikat‘ olacaktır. Albümün çıkış tarihi 22.Şubat.2019 ile tüm dijital platformlarda satışa sunulacaktır.‘

‘Syndikat albümünün çıkış parçası ‚Andere Liga’nın şimdiden çok büyük rağbet gördüğünü bilmek bizi ziyadesiyle onurlandırdı.‘ diyen rap müziğin başarılı yorumcusu Murat İlhan ‚‘‘Rap müziği tamamen kendi yaşantılarından alınan bir sanattır. Böylece bende yaşantılarımı ve gördüğüm, geçirdiğim tüm herşeyi anlatmaya çalıştım. Yani böylece anlaşıldığı gibi yazılan bütün

sözler ve parçalar tamamen kendime aitdir. Pop yada Türkü piyasasında bu çok farklıdır buda şu demektir ki kimi zaman sözleri yazan olur veya eskilerden alıntı yapılarak yorumlanır. Bunu kimsenin yanlış yorumlamasına gerek yok kötü anlamda söylenen birşey değildir asla. Lakin piyasanın gerçekleri bu. Türkiye’de çoğu sanatçının 5-10 tane büyük üstadın kaleminden satın alması bilinmekte . Benim şahsi görüşüm bunu yanlış olarakta görmüyorum sonuçta netice önemli ve parçanın nasıl olması. Bazen parçaların yeninden modernize edilmesi daha iyi geliyor kulağa.“ şeklinde konuşuyor.

Editör: TE Bilisim