Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif SAĞ, bir süredir sosyal medya üzerinden MESAM hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunan İbrahim TATLISES’i MESAM’a davet etti. MESAM Yönetim Kurulunda alınan ortak kararla davet edilen TATLISES’e; Meslek Birliğinin işleyişi, iş süreçleri, politikaları ve 8.Olağanüstü Genel Kurulda yaşanan olaylar hakkında belge ve bilgi sunulacak.

MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Arif SAĞ meslek birliği hakkında, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların birçoğunun gerçeği yansıtmadığını, MESAM’ın tüm süreçlerinin Bakanlık, bağlı bulunulan uluslar arası üst kuruluşlar olan BIEM, CISAC ve bağımsız denetim kuruluşları tarafından görevlendirilen müfettişlerce denetlendiğini, yapılan denetimlerde usulsüzlüğe rastlanmadığının raporlarla sabit olduğunu belirtti. Arif SAĞ, denetim raporlarına rağmen mevcut Yönetim Kuruluna muhalif ekip tarafından yürütülen yıpratma faaliyetinin beraberinde bir bilgi kirliliği ve kabul edilmesi mümkün olmayan ciddi iddialara sebep olduğunu ve tek yanlı bu iddiaların doğruluğu sorgulanmaksızın müzik dünyasında kabul gördüğünü üzülerek izlediğini ifade etti.

S
AĞ “üzülerek görüyorum ki bu asılsız iddialar bazı dostlarımız arasında da itibar görüyor. Görev süremizde usulsüzlük yaptığımızı iddia edenler bunların gerçekliğini sorgulamak için bizi aramak ya da MESAM’a gelme gereği duymazken, Meslek Birliğine muhalif eden ekibin her söylediğine inanıyor. Onlar gelmiyorsa biz davet ediyoruz. Gelsinler, bize sorsunlar, doğrusunu belgeleriyle anlatalım” dedi. Meslek Birliği yönetiminde olduğu süre içinde şeffaflık prensibi çerçevesinde faaliyetlerini yürütmeyi ilke edindiklerini belirten SAĞ “ Üyelerimiz, talep ettikleri bilgiye erişme hakkına sahiptirler. Bu konuda bir çekincemiz yok. Eleştiriye açığız fakat asılsız iddialar meslek birliğimize zarar vermektedir. MESAM’ın asıl sahipleri eser sahipleridir. Meslek Birliğimizin saygınlığına gölge düşürmeden eleştirme sorumluluğu herkes için geçerlidir. Hangi Meslek Birliği hakkında sosyal medya üzerinden bu kadar magazinsel paylaşımlar yapılıyor? Bu süreç herkesten çok MESAM’ın üyelerine zarar vermektedir” dedi.
Editör: TE Bilisim