Barış Manço’nun hayata veda ettiği, şimdi müze olan Moda’daki evinde her sene 31 Ocak gecesi Barış Manço’yu andıklarını belirten Barış Manço Derneği Başkanı Lale Manço Ahıskalı, bu seneki etkinliğin her zamankinden çok daha kalabalık, sürprizlerle dolu ve coşkulu geçtiğini belirtti.

Ünlü heykeltraş Emel Vardar’ın yaptığı bronz Barış Manço büstünün açılışıyla başlayan anma etkinliği, Kurtalan Express’in gerçekleştirdiği canlı performans ile devam etti. Barış Manço’nun müzisyen arkadaşları ile birlikte O’ nun unutulmaz şarkılarına eşlik eden ziyaretçiler hüzünlü anlar yaşadı. Anma etkinliğinin bir diğer sürprizi ise 1995 yılında Barış Manço’ya “Müsadenizle Çocuklar” şarkısında ve klibinde eşlik eden o dönemin genç şarkıcıları Burak Kut, Soner Arıca, Jale, Tayfun, Hakan Peker ve Özlem Yüksek’in 18 sene sonra bir araya gelerek aynı şarkıyı Manço ailesinin fertleriyle birlikte seslendirmeleri oldu.

Burak Kut, Soner Arıca, Hakan Peker, Jale, Tayfun, Özlem Yüksek gibi ünlü isimlerin hazır bulunduğu törende Barış Manço şarkılarla anıldı...

Yağmurlu ve soğuk bir kış gününde binlerce insanın çocuklarını alarak anma etkinliği için müzeye gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Manço Ailesi fertleri “Bu sevgi ve ilgi, Barış Manço’nun ölümünü değil, ölümsüzlüğünü andığımızın en güzel kanıtıdır” dediler.


Barış Manço'nun aramızdan ayrılışının 14. Yıl dönümünde Doğukan, Batıkan ve Lale Manço Moda'da Barış Manço Müzesi'nde düzenlenen törende hazır bulundular.
Editör: TE Bilisim